Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Το (πραγματικό) κέντρο του ζοφερού κόσμου "μας"..


Το τι θα συμβεί στο Ιντλίμπ το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικότερο γεγονός και αιτία για την μορφή του κόσμου "μας" από το τι θα συμβεί στην "πατριωτική" Ιταλία ή στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Η.Π.Α και Ε.Ε.
Μεταξύ "όλων" υπάρχει βέβαια "αλληλεπίδραση" και "αλληλοσυνύφανση", αλλά κάποιες "ζώνες" του κόσμου και κάποια "συμβάντα" εντός τους έχουν περισσότερη σημασία, πάντα κατά την δική μου οπτική, και τούτες/τούτα δεν είναι τα φλατ πεδία των δια-μητροπολιτικών αντιθέσεων και συγκρούσεων/ψευδοσυγκρούσεων αλλά εκείνα (τα πεδία) όπου συναντιώνται και οι σκοτεινές μητροπολιτικές αυτοκρατορίες και οι σκοτεινές περιφερειακές ηγεμονίες και οι (εκάστοτε) σκοτεινές "τοπικές" δυνάμεις.
Για όσους αδημονούν για την εμφάνιση "δυνάμεων από τα κάτω" έχω να εκφράσω την αμέριστη συμπάθεια και τον ειλικρινή οίκτο μου, αν πρόκειται για αφελείς, γιατί αν πρόκειται για τους γνωστούς παρανοημένους φανατικούς τού δεξιού αριστερού και αυτόνομου globalισμού θα προσθέσω εκτός από την συμπάθεια και τον οίκτο μου την επιθυμία μου να διαλυθεί ο ξεροκέφαλος "νους" τους πάνω στον τοίχο της ζοφερής πραγματικότητας άλλη μια φορά. 
Αν και δεν ανησυχώ, η ανοησία είναι ανίκητη, θα επιβιώσουν τα παιδιά.
Όπως σας είπα στην προηγούμενη δημοσίευσή μου θα μιλήσω και για αυτά τα πράγματα, σε μια εκτενή δημοσίευση που ετοιμάζω.


Ιωάννης Τζανάκος 

11 σχόλια:

 1. Επ΄ευκαιρία των τραμπούκικων και ύπουλων αντιπαραθέσεων και "πεσιμάτων" μεταξύ "αντι=πατριωτών" και "πατριωτών" θέλω να ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά πως εύχομαι και επιθυμώ την πλήρη ηθική πολιτική και ιδεολογική αλληλοκαταστροφή τους, αν είναι δυνατόν την επόμενη 4ετία.
  Ξέρω πως ζητώ πολλά από ηλιθίους, εφόσον οι ηλίθιοι δεν καταστρέφονται, επιβιώνουν πάντα, αλλά δεν γίνεται να μην ελπίζει κανείς.
  Τώρα που έχω ρίξει μαύρη πέτρα πίσω μου και δεν με βλέπω να ανεβαίνω Αθήνα, παρά μόνον αν γίνει επανάσταση, που δεν θα γίνει, έχω στανιάρει και όταν στανιάρεις, ε τότε δεν μπορείς να μην ελπίζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντι-ιμπεριαλιστές αντι-αντι-ιμπεριαλιστές, πατριώτες αντιπατριώτες, εθνικιστές αντιεθνικιστές, Ελληναράδες ανθέλληνες, φαλοκράτες/πατριάρχες queer ξόανα, αντισιωνιστές "φιλοσιωνιστες" αντισημίτες σιωναζί, μητροπολιτάνοι και 'τριτοκοσμιστές", εργατιστές και αντιεργατιστές, κομμουνιστές και αντικομμουνιστές, σταλινικοί και αντισταλινικοί, ισλαμοφοβικοί και ισλαμολάγνοι, δωσίλογοι και ανεξαρτησιακοί, ρωσόφοβοι και ρωσολάγνοι, μηδενιστές και αντιμηδενιστές, μαγιόπουλα68 και νεοσυντηρητικοί, και άλλα τόσο πολλά αναρίθμητα φρούτα της διανοητικής και θεωρητικής εξαχρείωσης εξαθλίωσης, σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου ολοκληρωμένη και απολαυστική αλληλοκαταστροφή.

  Ένα εργαζόμενο κορόϊδο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μην είσαι αντιδιαλεκτικός. Ο κόσμος στηρίζεται σε και προχωράει μέσα από την ενότητα και πάλη των αντιθέτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε ευχαριστώ για την (όντως) φιλική υπενθύμιση της διαλεκτικής "μας" σοφιστείας και θεολογίας (που εν γένει ορθή είναι -δε λέω), αλλά αγαπητέ φίλε ζω στον πυθμένα τής κοινότοπης και "τακτικής ύπαρξης", και από το μπαλκόνι αυτής δεν βλέπω τίποτα άλλο από ένα κήπο με τραυματισμένα ποδοπατημένα ρόδα. Τα περισσότερα από αυτά είναι άγνωστοι και "αόρατοι" εργαζόμενοι, μικροαστοί κ.λπ γέροι μεσήλικες ανάπηροι ψυχοπαθείς άνεργοι ξένοι ντόπιοι νέοι χωρίς βλέμμα χαμένοι σε καθημερινές τριβές..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Περιμένετε περίπου έναν μήνα, θα μιλήσω για όλα και όλους..

   Διαγραφή
 5. Ιωάννη,καλησπέρα.Αφήνω αυτό εδώ:

  http://www.sxedio-b.gr/index.php/articles1/item/2056-paragogiki-anaptyxi-kai-dimokratikos-sxediasmos-toy-theodorou-marioli

  Θα ήθελα το σχόλιό σου,όπως και του Δήμου.

  Σας χαιρετώ,Βασίλης Ψ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γειά σου Βασίλη!
  Δεν μπορώ να σχολιάσω επαρκώς το τεχνικο-οικονομικό μέρος του κειμένου, το οποίο υποθέτω είναι άψογο αν κρίνουμε με βάση τις ικανότητες και τις γνώσεις του συγγραφέα του. Υπάρχουν ενδιαφέροντα ανοίγματα στο αυτοδιαχειριστικό μοντέλο (με αναφορά στην Γιουγκοσλαβία και την Χιλή) και μια γενικότερη τάση του συγγραφέα να βρει ένα ούτως ειπείν "οργανικότερο" μοντέλο από αυτό του κρατικού σοσιαλισμού ή καπιταλισμού. Βέβαια ο Μαριόλης δεν θα την παραδεχτεί ποτέ στην κυριολεξία της αλλά έχει κάνει μάλλον μια ενδιαφέρουσα στροφή σε λιγότερο κρατικιστικά μοντέλα οικονομικής πολιτικής. Από την άλλη μεριά εγώ πλέον έχω και άλλα "προβλήματα" να λύσω και με την ΛΑΕ και ευρύτερα με την αριστερά και τα "κινήματα" τα οποία δεν νομίζω ότι απασχολούν τον Μαριόλη και δεν θα τον απασχολήσουν όπως και κανέναν μάλλον στον "τόπο" μας (βάλε αν θες και το μας σε εισαγωγικά).
  Για τον Δήμο δεν ξέρω. Εξηφανίσθη, ίσως και να νομίζει ότι το έχω παρατραβήξει το πράμα με μερικά θέματα, εύχομαι να επιστρέψει να πει κανένα σχόλιο.
  Χαιρετώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι βαρυσήμαντες επαφές και τοποθετήσεις του Κυρίου Λαφαζάνη και του κόμματός του:

  https://iskra.gr/%CE%B2%CE%B7%CF%81%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1/

  Λαφαζάνης: Απόλυτη καταδίκη και πλήρης απομόνωση των σιωνιστών του Ισραήλ

  Αντιιμπεριαλιστικο δημοκρατικό φιλειρηνικό μέτωπο τώρα με όλες τις δυνάμεις της περιοχής μας που μάχονται τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τους σιωνιστές του Ισραήλ και τις κάθε λογής επεκτατικές πολιτικές

  Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη και τους Κ. Ήσυχο και Δ. Φλαμιάτο μέλη του Π.Σ της ΛΑ.Ε, η οποία μαζί με τους Βαγγέλη Πισσία και Μιχάλη Τικτόπουλο, από την πλευρά της Διεθνούς Επιτροπής για την Ειρήνη στη Συρία, η οποία βρίσκεται στο Λίβανο, πραγματοποίησε εξαιρετικά σημαντικές συναντήσεις στη Βηρυτό με πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες του Λιβάνου, οι οποίες και συνεχίζονται.

  Καταρχάς η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε μαζί με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Επιτροπής για την ειρήνευση στη Συρία, είχε πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση σε αγωνιστικό και συντροφικό κλίμα με τον Χάνα Καρίμπ, Γενικό Γραμματέα του ΚΚ Λιβάνου και τους Ουμάρ Ντιμπλ και Φαντί Ναμπούντ, μέλη του πολιτικού γραφείου και τον Αμάντ Ντάτζερ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Λιβάνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. (Συνέχεια)
  Ο Γενικός Γραμματέας του ιστορικού και ηρωικού κόμματος του ΚΚ Λιβάνου αναφέρθηκε σύντομα στους μεγάλους αγώνες του κόμματος και τους μάρτυρες του για την υπεράσπιση της παλαιστινιακής υπόθεσης, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του Λιβάνου και της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων.

  Ο Παν. Λαφαζάνης εξήρε τις καλές σχέσεις ανάμεσα στη ΛΑ.Ε και στο ΚΚ Λιβάνου, τόνισε την σημασία της περαιτέρω σύσφιξης αυτών των σχέσεων και ανάδειξε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πλατιού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού φιλειρηνικού μετώπου, θα εκτείνεται από τα Βαλκάνια ως την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και θα περιλαμβάνει πολιτικές δυνάμεις, οργανώσεις, κινήματα, φορείς, προσωπικότητες και φυσικά πολίτες που εναντιώνονται στην επιθετικότητα των ΗΠΑ, στους Σιωνιστές του Ισραήλ και τις χώρες με επεκτατικές επιδιώξεις.

  Ο Παν. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε μαζί με τους Β. Πισσία και Μιχ. Τικτόπουλο είχαν ενδιαφέρουσα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Χεζμπολάχ στην έδρα της η οποία είχε επικεφαλής τον Χατζή Χασάν μέλος του Π.Γ της Χεζμπολάχ ενώ το βράδυ η αντιπροσωπεία της Χεζμπολάχ παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε.

  Η αντιπροσωπεία της Χεζμπολάχ ανέπτυξε κατά τη συνάντηση διεξοδικά τις θέσεις της για τις εξελίξεις στο Λίβανο και τη Συρία, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της στην κυβέρνηση του Άσαντ, ενώ καταδίκασε την θηριωδία του Ισραήλ στη Γάζα.

  Ο Παν. Λαφαζάνης συνεχάρη την Χεζμπολάχ και τους συμμάχους της για τη νίκη τους στις πρόσφατες εκλογές και ευχήθηκε αυτή η επιτυχία να βοηθήσει σημαντικά στην ήττα των επιθετικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και των γερακιών του Ισραήλ στην περιοχή, τις οποίες και καταδίκασε ενώ τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας στη Συρία και της προάσπισης της ασφάλειας και εδαφικής ακεραιότητας της.

  Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον πρέσβη της Συρίας στη Βηρυτό με τον τελευταίο να εκθέτει τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και τους σοβαρότατους κινδύνους ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή εξαιτίας της επιθετικότητας ΗΠΑ και Ισραήλ, πόλεμος που μπορεί να πάρει ακόμα και παγκόσμιες διαστάσεις.

  Ο Παν. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε τόνισαν την καταδίκη τους στις στρατιωτικές επιθέσεις των ΗΠΑ και Ισραήλ και των τυχοδιωκτικών οργανώσεων τους στη Συρία και υποστήριξε την ανάγκη για άμεση ειρηνική λύση στη χώρα αυτή που να εγγυάται την διεθνή νομιμότητα, την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της.

  Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη

  Ο Παν. Λαφαζάνης μιλώντας στα ΜΜΕ της Βηρυτού χαρακτήρισε ως “εγκληματική εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού την πολιτική που εφαρμόζει το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και ιδιαίτερα στη Γάζα κατά των παλαιστινίων η οποία θυμίζει και μοιάζει μόνο με τις ναζιστικές θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ο πραγματικός, όμως, δήμιος των παλαιστινίων και της ευρύτερης περιοχής είναι η βάρβαρη και εμπρηστική πολιτική των ΗΠΑ, η οποία προκαλεί με τον πιο βάναυσο τρόπο τους ελεύθερους πολίτες όλου του κόσμου και κυρίως δημιουργεί το έδαφος για ενα γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.

  Η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε στρατηγικό σύμμαχο και δορυφόρο των γερακιών του Ισραήλ, γίνεται εκ των πραγμάτων συνεργός στη διάπραξη των φρικτών εγκλημάτων του ισραηλινού καθεστώτος. Αυτήν την ώρα χρειάζεται απόλυτη καταδίκη και πλήρης απομόνωση των Σιωνιστών του Ισραήλ και σκληρά μέτρα για το σταμάτημα των βάρβαρων σφαγών τους”.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν φτάνει μια ανάρτηση για να σχολιάσω επαρκώς την θέση μου για τις θέσεις της Λαε, αλλά και όλων των άλλων "κινηματικών" τάσεων.
  Είναι προφανές ότι η ταπεινή αντίδρασή μου κατά το παρελθόν υπέρ και κάποιων θέσεων ευρύτερα του Ισραήλ ως εθνοκρατικής οντότητας περιείχε στοιχεία υπερβολής και ετεροκαθορισμού, αλλά τώρα που τα βλέπω όλα αυτά τα λαφαζανικά κκεδικα αρδηνικά κ.λπ θεωρώ ότι είχα κάποιο δίκιο και συνεχίζω να έχω. Ο Λαφαζάνης έχει επενδύσει στο ιρανικο-σιιτικό μέτωπο + Άσαντ Ρωσία, και σε αυτό συνέπεσε και με τους Αρδηνιστές. Σε σχόλιο για την τραμπούκικη επίθεση ανοήτων αυτονόμων στο βιβλιοπωλείο του Καραμπελιά αλλά και σε αντισιωνιστικό άρθρο του χώρου του εμφανίζονται οι ίδιες τάσεις, αν και με προσεκτικότερο τρόπο. Υπάρχει βέβαια και το παλαιστινιακό ζήτημα, η πολιτική του Ισραήλ κ.λπ. Τα γνωστά. Αλλά εδώ σοβαρεύουν τα πράγματα και αποκαλύπτονται εκ των υστέρων. Πρόκειται για ρωσολάγνους αντινεοταξίτες που καλύπτονται πίσω από τον ετεροκαθορισμό που προκαλεί η υπάρχουσα και ισχύουσα φιλοαμερικανική φιλοϊσραηλινή πολιτική του ελληνικού κατεστημένου και κράτους. Όμως, στην πραγματικότητα και οι λαφαζάνηδες εκφράζουν μιαν εναλλακτική εντός των ηγεμονικών σχεδίων άλλων σκοτεινών δυνάμεων που έχουν μιαν άλλη ατζέντα και ασκούν επίσης ασθενέστερη αλλά υπαρκτή ιμπεριαλιστική πολιτική: αντιδυτική ιμπεριαλιστική πολιτική που καλύπτεται πίσω από τον φερεντζέ του αντιιμπεριαλισμού. Δεν είναι αυτοί οι κυρίαρχοι και θα τους αδικούσαμε ίσως αν τους εξομοιώναμε στο παρόν με τους "δυτικόφιλους", αλλά το παιχνίδι τους είναι (και αυτών) άθλιο, ίσως και τυχοδιωκτικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αν μιλήσεις με Ιρανούς κομμουνιστές, αριστεριστές, αναρχικούς, δημοκράτες κ.λπ θα σου πούνε βέβαια άσχημα πράγματα για το Ισραήλ οι περισσότεροι αλλά θα εκδηλώσουν σχεδόν μίσος για αυτό που τους βασανίζει τους ίδιους και τον λαό τους, δηλαδή για τους Χεζμπολάδες και τους "φρουρούς" κ.λπ. Όταν ο Λαφαζάνης και ο κάθε Λαφαζάνης βάζει όλη του την υποστήριξη στην Χεζμπολάχ (και το Ιράν, και την Ρωσία κ.λπ) ή όταν το Άρδην σε μια πιο μετρημένη ανακοίνωση λέει ουσιαστικά ότι πρέπει να την θεωρούμε συμμαχική δύναμη (με όλο το προαναφερθέν "καροτσάκι" από "πίσω"), τότε είναι σίγουρο πως βρωμάει και εκεί το πράγμα.
  Εντάξει μάγκες, ας πούμε πως το Ισραήλ είναι "κράτος δολοφόνος" "βρυκόλακας ζόμπι σατανικόν ραδιούργημα", η Χεζμπολάχ τι είναι; ο Άσαντ τι είναι; αθώα θύματα του "ιμπεριαλισμού-σιωνισμού";;; κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
  Και τι νομίζετε ρε εξυπνοπούλια της ΛΑΕ, του Άρδην και του κΚε;; ότι αν υπάρξει μια γεωπολιτική γεωπολιτισμική ταξική και άλλα πομπώδη μετατόπιση με τους όρους που θέτετε, και με τις συμμαχίες που προτείνετε, ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;;; ΌΧΙ..Θα την πραγματοποιήσουν μαφιόζικες ληστρικές δυνάμεις σαν την Χρυσή Αυγή. Η Ρωσία και η Χεζμπολάχ, αλλά και το Ιράν, πιθανόν άρα να επιλέξουν αυτούς και όχι εσάς τους αφελείς (στην καλύτερη "αφελείς") Άρα, μπορεί το κατεστημένο αλλά και "ημείς" που ελεγχόμαστε για "φιλοσιωνισμό", να έχουνε (έχουμε) εκτεθεί στα μάτια του λαού ή υμών, εσείς έχετε κατανοήσει τι κινδύνους αγνοείτε;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή