Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Σύντομο "πολυ-σχόλιο"..

Έχω κουραστεί να συλλέγω τους φασισμούς σας.
Ο "ένας" αποκαλύπτει τον φασισμό του "άλλου", και δυστυχώς έχει δίκιο όταν μιλάει για αυτόν τον "άλλο".
Κοιταχτείτε στον αντι-καθρέφτη σας λοιπόν "πατριώτες" και "αντι=πατριώτες" και αδειάστε την γωνιά στους καθημερινούς ανθρώπους, που δεν θα το κάνετε.
Θίχτηκε ο "ένας" που έχει κάνει τακίμιασμα με ό,τι εθνοθεοκρατικό-κρατικό μαύρο κυκλοφορεί στην πιάτσα, θίχτηκε κι ο "άλλος" που έχει κάνει την αναρχία-αυτονομία παράρτημα της χρυσής αυγής (από την "ανάποδη").
Κάνει η κυβέρνηση "αντιεθνικιστικό αγώνα" εντός και εκτός της, μιλάμε για σχίζο, κάνει κι η δεξιά μαζί με τα σοσιαλφιλελεύθερα εξαπτέρυγά της "πατριωτικόν μακεδονικόν αγώνα", κάνει ο αριστερός εθνικισμός τα κόλπα του (από Λαε μέχρι και δεν ξέρω που) κάνει κι ο υπερδιεθνισμός των Εξαχρείων-Εξαρχείων τα δικά του κόλπα. Όλοι λούμπεν, λίγοι, μικροί, αστείοι, υποτίθεται πως όλοι αυτοί εκφράζουν κάτι, αλλά τίποτα δεν εκφράζουν πέραν της γενικής θεωρητικής και ιδεολογικής αφασίας μιας (αστικής μισο-μητροπολιτικής μισο-περιφερειακής) κοινωνίας που νομίζει ότι υπάρχει μεταξύ Βελγίου και Γερμανίας ή αν δεν το νομίζει κάνει ευχέλαια και φαντασιώνεται δε ξέρω τι εθνικές ή προλεταριακές ή λαϊκές επαναστάσεις από τον καναπέ της ή από το ακτίφ της πλάκας.
Άλλος για Ράκκα-USA τράβηξε  κι άλλος για Παλαιστίνη-Hamas, και άλλος στης Αθήνας τα στενά αίμα και δάκρυα πίνει.
Και κάτι τελευταίο. Δεν ξέχασα την υπόσχεσή μου για ένα περιεκτικό κείμενο (που ετοιμάζω) αλλά οφείλω να πω παρεπιπτόντως πως δεν με απασχολεί ιδιαιτέρως το πρόβλημα της "παραγωγικής ανάπτυξης" (του καπιταλισμού, σοσιαλισμού κ.λπ) αλλά ούτε και το "νομισματικό" θέμα. Με λίγα λόγια εχέσθην και για το ευρώ και για την δραχμή.
Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Ρωμιός ευρωδραχμοχτενίζεται κοιτώντας τον δολαριο-ρουβλο-καθρέφτη.
Τι νομίζατε; ότι θα έκανα "σοβαρόν" σχόλιο;
Αυτά..

Ιωάννης Τζανάκος

5 σχόλια:

 1. https://aftokathorismos.blogspot.com/2018/06/blog-post_1.html?showComment=1528150215920#c3186568826741644806

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ! ΈΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φαίνεται πως τη φορά αυτή η αμερικανοτουρκική συμφωνία για τη Μανμπίτζ- και όχι μόνο- κλείδωσε, καθώς την επιβεβαίωσαν -με ξηρή διπλωματική γλώσσα - και οι ΗΠΑ. Από την άλλη ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Αράβων και Κούρδων στη ΒΑ Συρία, καθώς υπάρχουν ήδη χαμηλής έντασης συγκρούσεις και Άσαντ και Ιρανοί κινητοποιούν τα δίκτυα των αραβικών φυλών στην περιοχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπάρχει μια αμφισημία στο κείμενο, πάντως σίγουρα αν δεν τα βρήκαν εντελώς κρατάνε τις ισορροπίες μεταξύ τους (ΗΠΑ-Τουρκία). Πιθανόν να έχουμε όμως συμφωνία-συμφωνία, οπότε (τότε): Οι Κούρδοι μόνοι με μία μόνον και σάπια συμμαχία, την οποία θα τους την επιδεικνύουν κακοήθως οι "τοπικοί" εχθροί τους και οι Ρώσοι, ακόμα κι αν σπάσει τελικά (λέγοντας: "καλά να πάθετε" "σας άξιζε").
  Θεωρώ πάντως πως ακόμα κι αν καταμερίσουμε ευθύνη στους Κούρδους και την ηγεσία τους για την συμμαχία τους με τις Η.Π.Α θα έχει νόημα να το κάνουμε αυτό αν το κάνουμε με καλοήθεια και πνεύμα υποστήριξης, γιατί αυτό που κάνει ας πούμε το κΚε ή η χεζμπολαΛΑΕ ή άλλως ο ΛαφαζάνΝασράλα δεν είναι κριτική αλλά πόλεμος από την σκοπιά του εχθρού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν μιλήσεις με Ιρανούς κομμουνιστές, αριστεριστές, αναρχικούς, δημοκράτες κ.λπ θα σου πούνε βέβαια άσχημα πράγματα για το Ισραήλ οι περισσότεροι αλλά θα εκδηλώσουν σχεδόν μίσος για αυτό που τους βασανίζει τους ίδιους και τον λαό τους, δηλαδή για τους Χεζμπολάδες και τους "φρουρούς" κ.λπ. Όταν ο Λαφαζάνης και ο κάθε Λαφαζάνης βάζει όλη του την υποστήριξη στην Χεζμπολάχ (και το Ιράν, και την Ρωσία κ.λπ) ή όταν το Άρδην σε μια πιο μετρημένη ανακοίνωση λέει ουσιαστικά ότι πρέπει να την θεωρούμε συμμαχική δύναμη (με όλο το προαναφερθέν "καροτσάκι" από "πίσω"), τότε είναι σίγουρο πως βρωμάει και εκεί το πράγμα.
  Εντάξει μάγκες, ας πούμε πως το Ισραήλ είναι "κράτος δολοφόνος" "βρυκόλακας ζόμπι σατανικόν ραδιούργημα", η Χεζμπολάχ τι είναι; ο Άσαντ τι είναι; αθώα θύματα του "ιμπεριαλισμού-σιωνισμού";;; κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
  Και τι νομίζετε ρε εξυπνοπούλια της ΛΑΕ, του Άρδην και του κΚε;; ότι αν υπάρξει μια γεωπολιτική γεωπολιτισμική ταξική και άλλα πομπώδη μετατόπιση με τους όρους που θέτετε, και με τις συμμαχίες που προτείνετε, ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;;; ΌΧΙ..Θα την πραγματοποιήσουν μαφιόζικες ληστρικές δυνάμεις σαν την Χρυσή Αυγή. Η Ρωσία και η Χεζμπολάχ, αλλά και το Ιράν, πιθανόν άρα να επιλέξουν αυτούς και όχι εσάς τους αφελείς (στην καλύτερη "αφελείς") Άρα, μπορεί το κατεστημένο αλλά και "ημείς" που ελεγχόμαστε για "φιλοσιωνισμό", να έχουνε (έχουμε) εκτεθεί στα μάτια του λαού ή υμών, εσείς έχετε κατανοήσει τι κινδύνους αγνοείτε;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή