Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

Ελλαδική αριστερά-δεξιά-αυτονομία: του διεθνούς "κλώτσου και μπάτσου"..

Αυτό που δεν μας έχουν πει οι υποστηρικτές τής άκριτης προσκόλλησης της χώρας στο αμερικανικό νατοϊκό στρατόπεδο, όπως τούτο σχηματίζεται πλέον ως πολεμικό, είναι ποια είναι τα ανταλλάγματα ή οι εγγυήσεις ασφάλειας που "μας" έχει δώσει σε σχέση με τις συνεχώς μεγεθυνόμενες απειλές των Τούρκων φασιστών και ισλαμοφασιστών.
Θα σας πω το "κοινό μυστικό":
Μέχρι τώρα τουλάχιστον οι νατοϊκοί δεν έχουν δεσμευτεί πραγματικά για τίποτα, ούτε έχουν προβεί καν σε κάποια έμπρακτη ενίσχυση του ελληνικού στρατού.
Ζήτησαν και πήρανε, από ό,τι φαίνεται, μια μπροστάντζα από μέρους "μας", δηλαδή από το κράτος "μας", υπό την μορφή μιας τεχνητής κρίσης με την Ρωσία (άσχετα αν η Ρωσία όντως έπαιξε με το "μακεδονικό" τα δικά της παιχνίδια), και ίσως "μας" ζητήσουν και άλλες "παρόμοιες" κινήσεις, με το ίδιο "κόστος" αφού σημαίνουν το ξήλωμα γεωπολιτικών "εναλλακτικών" που η ελληνική αστική τάξη και το ελληνικό κράτος παρά την δυτικοδουλεία τους έχουν χτίσει για δεκαετίες.
Αλλά, ακόμα τουλάχιστον, δεν έχουν δώσει τίποτα ουσιαστικό.
Γιατί όμως;
Πρώτον, δεν δίνεις σε κάποιον που δίνει χωρίς να ζητά ανταλλάγματα. 
Τσάμπα είναι η αστική τάξη και η "αριστερά" στην χώρα μας για τους ξένους επικυρίαρχούς τους, προσφέρονται από μόνοι τους, οπότε γιατί να πάρουν ανταμοιβή και αυτοί και η χώρα από σπόντα; (από την άποψη έστω της "ισορροπίας δυνάμεων").
Δεύτερον, αυτό που θέλουν με πάθος και εμμονή και οι Η.Π.Α και η Ε.Ε και η Ρωσία, είναι η Τουρκία.
Όλοι αυτοί παλεύουν και παίζουν ανταγωνιστικό παιχνίδι για να πάρουν με το μέρος τους ή να ξαναπάρουν πίσω την πολύτιμη αιμοσταγή γεωπολιτική δύναμη και "οντότητα" που λέγεται Τουρκία.
"Εμάς", δηλαδή εμάς και ως χώρα και ως εργαζόμενο λαό και ως αστική τάξη και ως κράτος, μας έχουν για ευκολάκι, για ανάλωση, για τους κλώτσους και τους μπάτσους. 
Και η ελληνική δεξιά (συν η ακροδεξιά) και η ελληνική αριστερά (συν η υπεραριστερά) και το ελληνικό "κέντρο" αντανακλούν αυτή την θέση, του κλώτσου και του μπάτσου, με έναν εσωτερικευμένο τρόπο.
Είναι δούλοι, φοβικοί, υστερικοί, και τζούφιοι, είτε είναι χρυσαυγίτες είτε είναι ακροαριστεροί είτε είναι δημοκράτες, φιλελεύθεροι, "πατριώτες" ή "διεθνιστές" κ.λπ
Σκέφτονται, δρουν, σχεδιάζουν και ιδεολογικοποιούν τα "πράγματα" σαν να ζούνε ή σαν να ήθελαν να ζούνε μεταξύ Ολλανδίας και Γερμανίας, ενώ ζούνε σε ένα ήδη υπάρχον και συνεχώς αναδυόμενο μεταίχμιο των μεγάλων συγκρούσεων του καπιταλισμού και του διεθνούς συστήματός του καταστροφής και ολέθρου.
Απόδειξη για αυτά που σας λέω, ή μάλλον αποδείξεις, μπορείτε να βρείτε, με άμεσο και σχετικά εύκολα διαμεσολαβημένο αναλυτικό τρόπο, στα "γεωπολιτικά" στρατόπεδα σκέψης στην χώρα.
Θα βρείτε αμερικανόδουλους και δυτικόδουλους, που δεν έχουν βγάλει κανένα ορθολογικό συμπέρασμα από την ιστορική εμπειρία των ξεπουλημάτων μας από την ιμπεριαλιστική δύση, θα βρείτε ρωσόφιλους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η Ρωσία (και η Εσσδ) έχει στηρίξει και στο παρελθόν και στηρίζει και τώρα το αιμοσταγές τουρκικό κράτος, αν είναι να το πάρει με το μέρος της προσωρινά ή μόνιμα, θα βρείτε διεθνιστές αντικαπιταλιστές που στάζουν μέλι για κάθε τι τουρκικό (λ.χ "Επιθεώρηση Σεράγεβο", Ιός κ.λπ) αρκεί να αμφισβητήσουν τις θέσεις του "ελληνικού ιμπεριαλισμού" που υπάρχει μόνον στα όνειρα των Ελλήνων εθνικιστών και στα δικά τους αντιεθνικιστικά ονείρατα που τους θέτουν στην θέση ενός εύκολου αγώνα με σαφείς εχθρούς.
Όλοι αυτοί, στα ίδια τα οίκεια τους διεθνή φόρα, έχουν κάτι στραβό κάτι κακό κάτι ψευδές κάτι εγκεφαλικοειδές να πούνε στους "φίλους" και "συντρόφους" τους, οι οποίοι τους έχουν (και αυτοί) του κλώτσου και του μπάτσου.

Ιωάννης Τζανάκος

2 σχόλια:

 1. Χάθηκα λίγο και έλειψε η ρωσόφιλη και ιρανόφιλη φωνή του μπλογκ σου. Η καινούργια μου ηλεκτρονική γνωριμία είναι μια πολύ καταρτισμένη Κούρδισα που μεγάλωσε στην Ολλανδία και τώρα ζει στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν. Η ιδιαιτερότητα της είναι πως είναι... Σαλαφίστρια. Πολύ καλαίσθητο μπλογκ, καλή κοπέλα, συγκροτημένη, διαβασμένη, σε ορισμένα πράγματα ανοιχτή, σε άλλα υπερσυντηρητική. Ακόμη δεν έχουμε μπει στα βαθιά της γεωπολιτικής της περιοχής και ίσως το αποφύγω για να μη χαλάσω τη σχέση (αν και δεν έχω αποφύγει τις -ευγενικές- διαφωνίες, εκτιμά πολύ το ενδιαφέρον που έχω για το Ισλάμ και μου στέλνει.. ευλογίες και ευχές). Σου είπα, πρέπει να μην ξεχνάς πως Κούρδοι δεν είναι μόνο το PKK. Πάντως και αυτή προσβλέπει σε κάποια δικαίωση των Κούρδων στο μέλλον και αντέδρασε με συμπάθεια όταν της έγραψα πως είμαι Έλληνας. N.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γειά σου φίλε! Όντως έλειψε η φωνή σου, να έρθω στα σέστα μου, γιατί όπως ξέρεις ιρανόφιλος είμαι και γω, και μάλιστα σε σουρεαλιστική ισορροπία με όλες τις άλλες αγάπες μου, αλλά μάλλον αγαπώ αυτό τον λαό και αυτό τον πολιτισμό λίγο παραπάνω από άλλες περιπτώσεις.
  Έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν υποτεθεί ότι θα γίνει κάποια εξέγερση εναντίον των Μουλάδων και των "φρουρών" (άρα και ενάντια στην Χεζμπολάχ), αυτό που θα ήθελα να συμβεί θα ήταν ένα πολύ εθνοκεντρικό και ιρανοκεντρικό πράγμα που θα έφερνε την δύση σε μεγαλύτερη ακόμα δυσκολία, και όχι διάλυση (έχεις δίκιο στο ότι αυτό είναι πολύ εξεζητημένη πιθανότητα).
  Συμφωνώ ότι οι Κούρδοι δεν είναι μόνον ΡΚΚ, αυτό πες το στους πραγματικούς "κουρδολάγνους" στα Εξάρχεια ή στην ευρύτερη "πατριωτική αριστερά". Το Κουρδιστάν ήταν πάντα μια βαθιά θρησκευόμενη "κατάσταση πραγμάτων" και αυτό είναι μέρος της γοητείας του, αν παραμείνει βέβαια σε κάποια λογικά πλαίσια!
  Για την νέα (ηλεκτρονική) γνωριμία σου σου εύχομαι να αναπτυχθεί σε βάθος, και θα δεις πόσο καλά παιδιά είναι οι περισσότεροι Κούρδοι, ειδικά οι πάντα δυναμικές και γοητευτικές γυναίκες αυτού του λαού. Πολύ ενδιαφέρουσα η "σύμπτωση" ιδιοτήτων της νέας διαδικτυακής φίλης σου, το μόνο που είναι ίσως αποτρεπτικό για να βρεις ευκαιρία να πας μια βόλτα εκεί είναι ακριβώς το αυστηρό ηθικό και εθιμοτυπικό πλαίσιο, αλλιώς σε έβλεπα στο Ερμπίλ, και μπορεί από εκεί να γύρναγες περισσότερο φιλοκούρδος και από μένανε, το φαντάζεσαι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή