Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Δεν ήμουν αλλά γίνομαι κομμουνιστής.

 
Δεν σκοπεύω να «ξαναβρώ» τα ιδανικά μου, αλλά να τα συναντήσω πρώτη φορά. 
Δεν ήμουν αλλά γίνομαι κομμουνιστής.
 
Στο ιστολόγιο αυτό αποτυπώνονται οι σκέψεις και οι μοναχικές έρευνες ενός δόκιμου κομμουνιστή.
Τα κείμενα αυτά που αναρτήθηκαν ως τα σήμερα ανήκουν σε μιαν άλλη φάση από αυτήν στην οποία βρίσκεται πλέον ο συγγραφέας τους, στην οποία (νέα φάση) δεν ισχύουν πλέον οι παλινωδίες και οι ταλαντεύσεις ενός ανθρώπου που δεν αποφάσιζε αν τελικά ανήκει στο κομμουνιστικό ρεύμα τής ανθρώπινης ζωής ή σε ένα άλλο οποιοδήποτε συγγενές ή αντίπαλο προς τον κομμουνισμό (ιδεολογικό) ρεύμα. 
Δεν με αντιπροσωπεύουν πλέον ως ολότητα, αλλά και σε επιμέρους εκφάνσεις τους (όχι όλες βέβαια).
Ως εκ τούτου έχουν την «αξία» ή το ενδιαφέρον που έχουν τέτοια κείμενα, ανάλογα με την ευστοχία τους ή την αστοχία τους, αλλά και ανάλογα με τον τελικό στόχο που ήταν πάντα η απόφαση αυτή.
Δεν ξέρω αν έχει καμία σημασία να κάνω κάποια συνολική σύνοψη και αναδιατύπωση κάποιων θέσεων από την σκοπιά τής τωρινής οπτικής μου. 
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μάταιο, αυτή τη στιγμή.
Οι νέες θέσεις, όταν αποτυπωθούν, αν αποτυπωθούν, θα δείχνουν από μόνες τους με τι συμφωνώ και τι θέση παίρνω στα πράγματα.
Πάντως, ενδεικτικά, και σε συμφωνία με τελευταίες επεξεργασίες μου, ο κομμουνισμός και ευρύτερα ο αντικαπιταλιστικός επαναστατικός σοσιαλισμός, δεν μπορεί να έχει κατά την γνώμη μου καμία σχέση με το έθνος-κράτος, είναι ριζικά και ριζοσπαστικά διεθνιστικός, και αυτό που λέω τώρα τα λέει όλα ως προς τον νέο προσανατολισμό μας, αν και ποτέ στην πραγματικότητα δεν πιστέψαμε σε αυτή την «αρχή» (τού έθνους-κράτους/έθνους).
Όπως είναι αναμενόμενο, νομίζω, θα χρειαστεί χρόνος για να υπάρξουν νέες επεξεργασίες και θέσεις, αν χρειαστούν βέβαια, και αν έχουν νόημα.
Ως τότε αυτό το ιστολόγιο θα λειτουργεί ως ένα δημοσιοποιημένο προσωπικό αρχείο και ημερολόγιο.
Οφείλω να αναγνωρίσω ότι η καμπή στις θέσεις μου προέρχεται από τις επεξεργασίες και την στάση τού διεθνιστικού κομμουνιστικού κινήματος στο Ιράν.
 
Το μεταβατικό κείμενο μας που αποτέλεσε τον κρίκο με τις σημερινές θέσεις μας:
Αυτοκαθορισμός : Οι παγίδες τής παγκόσμιας ιεραρχικής πυραμίδας.


Η σειρά των βίντεο για την Φιλοσοφία, θα συνεχιστεί κανονικά.
 
Ιωάννης Τζανάκος
 
 

2 σχόλια:

  1. Γειά σου Γιάννη. Αφήνω αυτό το εκτενές κείμενο εδώ
    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-36431160

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον. Σίγουρα υπήρχε συνεννόηση και ύπουλη συνεργασία θεοκρατών και αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην αρχική φάση τής επανάστασης μέχρι να εξουδετερωθούν οι αριστεροί, κομμουνιστές κ.λπ. Αυτή όμως η συνεννόηση ανατράπηκε από τους θεοκράτες, οι οποίοι αποδείχτηκαν αρκετά ευφυείς και ευέλικτοι, ώστε να επιβάλλουν την εθνικιστική-αντιιμπεριαλιστική ατζέντα τους την οποία όμως την είχαν εκ των προτέρων..Χαιρετώ!

      Διαγραφή