Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Αίσχος για την ελληνική «δικαιοσύνη».

Δεν είναι επιτρεπτό για τους δημοκρατικούς πολίτες να δεχτούν να σκοτώνεται ένας άνθρωπος ο οποίος ΔΕΝ είχε όπλο, και αυτοί που τον σκότωσαν να αφήνονται από την «δικαιοσύνη» να κυκλοφορούν ελεύθεροι, άσχετα αν σκότωσαν σε άμυνα ή όχι, άσχετα αν αυτός που σκότωσαν ήταν κακοποιός ή όχι. 
Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά.
Θεοδωρικάκο Παραιτήσου.
Ντροπή σου ΠΡΩΗΝ σταλινικέ.
 
Ιωάννης Τζανάκος 
 
Παλιότερη ανάρτησή μας:
 
 

3 σχόλια:

  1. 1000 και παραπάνω χρόνια απομόνωσης και διακρίσεων για τους Ρομά στον ελλαδικό χώρο, και τώρα φτάσαμε οι τελευταίες γενιές τους να έχουν «ξεφύγει» όντως. Για το ποιοί είναι οι ένοχοι δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ: η ελλαδική κοινωνία στο σύνολό της, και τώρα ειδικά αστραφτερός ο νεο-καπιταλισμός. Να δεχτώ ότι υπάρχει πάντα προσωπική υποκειμενική ευθύνη, αλλά δεν νομίζετε ότι ειδικά σε ό,τι αφορά αυτήν την εθνοτική-κοινωνική ομάδα μια τέτοια υπενθύμιση ακούγεται κάπως απαράδεκτη; Ήρθε η ώρα τής αλήθειας για την ελλαδική κοινωνία και τούς Ρομά, και αυτή σημαίνει κόπο και άνοιγμα, σοβαρές αποφάσεις και αποδοχή καταρχάς τού θεμελιακού γεγονότος ότι είναι μια άλλη εθνοτική κοινωνική ομάδα, η οποία μπορεί να αναγεννηθεί μέσω των δικών της Ρομά και όχι ελληνικών εκπαιδευτικών και πολιτικο-πολιτισμικών θεσμών.

    Ιωάννης Τζανάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με ενδιαφέρει η δημαγωγία τού Σύριζα ή των ακροαριστερών για τους Ρομά, με ενδιαφέρουν οι Ρομά. Για να το καταλάβουν κάποιοι με έναν προ-επιστημονικό χερντεριανό λόγο, κι ας είναι επιστήμονες: οι Ρομά είναι έθνος, ένα άλλο έθνος, και όταν ένα έθνος θέλεις κύριε λευκέ να το «αφομοιώσεις» δεν θα το καταφέρεις. Εν πάση περιπτώσει, οι Ρομά είναι μια διακριτή εθνοτική ομάδα, για να το πούμε ακριβέστερα, και πρέπει να αναπτύξουν ανεξάρτητους οικείους θεσμούς.

      Ιωάννης Τζανάκος

      Διαγραφή
    2. Θέλετε το καλό και πρέπον για τους Roma στον ελλαδικό χώρο; Ρωτήστε την αριστερά τού IRAN και το PKK, με σκυμμένο κεφάλι.

      Διαγραφή