Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Σύντομα, τηλεγραφικά: Τα καθήκοντα..

 

Οι ίδιοι οι Τούρκοι Φασίστες (ο πειθήνιος λαός τους δεν διαφωνεί), σας το έχουνε πει, ανόητοι:
Οι δυτικοί δεν θα σας βοηθήσουν.
Εγώ λέω ότι υπάρχει μια πιθανότητα να σταματήσουν την Τουρκία σε μια πιθανή εισβολή της στην Ελλάδα για δικούς τους λόγους, αλλά υπάρχει μια εξίσου ισχυρή πιθανότητα να αφήσουν την Τουρκία ανενόχλητη.
Οπότε ξεκινάμε με αυτό το «κρατούμενο» και δεν πιστεύουμε σε κανέναν δυτικό. 
Με βάση αυτή την μη πίστη, κρατάμε ή ξανα-ανοίγουμε μέτωπο διαρκούς ιδεολογικού πολέμου με όλο τον δεξιό/ακροδεξιό αλλά και αριστερό κεντροαριστερό δυτικισμό ευρωπαϊσμό και φιλοαμερικανισμό.
Και όταν λέω ότι δεν πρέπει να πιστέψουμε «κανέναν δυτικό» εννοώ κανέναν, ούτε βέβαια τούς αριστεριστές Φανφάρες και άλλους εξ' αποστάσεως αλληλέγγυους, οι οποίοι μάλλον θα κρατήσουν ίσες αποστάσεις απέναντι σε ένα σάπιο μεν αλλά αστικοδημοκρατικό κράτος και σε ένα φασιστικό Γενοκτονικό κράτος.
Εδώ οι ίδιοι οι αριστεριστές-αναρχικοί τής ελλαδικής επικράτειας δεν θέλουν να συμμετέχουν σε «πόλεμο για τα πετρέλαια», έχουν βρει τη δικαιολογία, θα νοιαστούν τα κοπρόσκυλα οι Ευρωπέη και Αμερικάνοι αριστεριστές;
Κρατάμε κι αυτό το κρατούμενο.
Η Ρωσία; 
Η Ρωσία θέλει διάσπαση τού Νάτο και έξοδό του από όλη την ανατολική Μεσόγειο. Αν μας την πέσει η Τουρκία ναι μεν θα μας προτείνει συμμαχία και έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, αλλά δεν πρόκειται να συγκρατήσει την Τουρκία, ούτε πρόκειται να απαιτήσει επιστροφή στην προτέρα κατάσταση. 
Ήθελές τα και παθές τα, θα μας πει, και το ίδιο θα πούνε και οι ρωσόδουλοι ξεφτίλες όπως ο Λαφαζάνης, αν τυχόν και ζει όταν γίνει κάτι τέτοιο, αν γίνει. 
Θα υπάρχουν τότε άλλοι Λαφαζάνηδες, ακροδεξιοί  αλλά και η σάπια ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία, οι οποίοι θα πούνε τα ίδια πράγματα.
Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με Δυτικοδωσίλογους και Ρωσοδωσίλογους, οι οποίοι είναι το ίδιο πράγμα από την άλλη πλευρά τής φόδρας.
Έχουμε και τα αριστερίστικα/αντιεξουσιαστικά σκατά κι απόσκατα.
Έχουμε κι αυτό τον λαό, που δεν ξέρει τι τού ετοιμάζει η ιστορία, αν όχι σε αυτόν, στα παιδιά του. Μιλάω κυρίως για τον εργαζόμενο ακτήμονα λαό, αλλά και για όλους τους καθημερινούς ανθρώπους πέρα από τους υπάρχοντες ταξικούς ιδεολογικούς και άλλους διαχωρισμούς (που όμως υπάρχουν και καθορίζουν καταστάσεις).
Για να γλυτώσει αυτός ο λαός, πρέπει να τα σκεφτεί όλα αυτά, να ετοιμάζεται, να βγάλει από πάνω του τη δουλεία και όλα τα προαναφερόμενα καθάρματα και κοπρόσκυλα, όλους τους προαναφερόμενους προδότες, δωσίλογους, οι οποίοι είναι ικανοί να κάνουν μάλιστα «αντιδωσιλογικό αγώνα» αλλά ενάντια στους άλλους δωσίλογους και όχι ενάντια στον δωσιλογισμό γενικά και συγκεκριμένα. 
Γίνονται όλα αυτά, ταυτόχρονα;
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν.
Όμως, μάλλον θα γίνουν τα γεγονότα, άρα πρέπει να γίνουν.
Αν υπάρξουν ιδεολογικές και κοινωνικές δυνάμεις για να τα σκεφτούν και να τα πράξουν, δε γνωρίζω.
 
Ιωάννης Τζανάκος
 
 

9 σχόλια:

  1. Πολεμάμε την Τουρκία (το κράτος) όχι σαν έθνος προς έθνος, αλλά ως δημοκράτες που πολεμάνε τον Φασισμό.
    Ούτε ο εθνικισμός βγάζει νόημα, ούτε ο «βελτιωμένος» εθνοκρατισμός. Μόνο η Οικουμενικότητα βγάζει νόημα.
    Δύο μοντέλα νεωτερικότητας: Το παγκοσμιοποιητικό και το εθνοκρατικό. Οι δυτικοί είναι καθάρματα, αλλά είναι πιο μπροστά.
    Η «νέα ανατολή» πήρε το μάθημά της μεν, αλλά σαν Golem που είναι ακόμα, θέλει να κρατήσει το «έθνος-κράτος» αλώβητο. Θα χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αυτοτέλεια τής χώρας, απέναντι και στην δύση αλλά κυρίως απέναντι στον νέο ανατολικό Φασισμό, είναι παιχνίδι αντιφατικό, δύσκολο

      Διαγραφή
    2. Η αυταρχική «Νέα Ανατολή» είναι καταφανώς χειρότερη από την Δύση αλλά η δύση δεν αγωνίζεται επαρκώς για αξίες που έχει μέσα της

      Διαγραφή
    3. Όπως οι Κούρδοι, έτσι κι εμείς, πρέπει να παλέψουμε για τα οικουμενικά ιδανικά τής ελευθερίας ακόμα και ενάντια στην δύση.
      Η αυταρχική «Νέα Ανατολή» είναι καταφανώς χειρότερη από την Δύση αλλά η δύση δεν αγωνίζεται επαρκώς για αξίες που έχει μέσα της.
      Ο «δυτικός άνθρωπος» έχει τον χειρότερο, τον αθλιότερο χαρακτήρα, αλλά οι κοινωνίες του είναι προοδευτικότερες.

      Διαγραφή
    4. Οι ζηλωτές επιχαίρουν με τις αυτοκαταστροφικές δυναμικές τής δυτικής αυτοκρατορίας. Παραμένουν αυτό που ήταν πάντα, δηλαδή Ηλίθιοι

      Διαγραφή
    5. Πολιτικός πολιτισμικός θεωρητικός ρεαλισμός είναι να μισείς την δυτική αυτοκρατορία μεν αλλά να ξέρεις ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι

      Διαγραφή
    6. Οι Έλληνες ριζοσπάστες έχουν φτιάξει μια ψυχική-πολιτισμική και ιδεολογική αναλογία με τους Λατινοαμερικάνους συντρόφους τους.
      Η «λατινοαμερικάνικη» αναλογία των Ελλήνων ριζοσπαστών είναι εντελώς λανθασμένη, και λειτουργεί μηδενιστικά.

      Διαγραφή
    7. Οι ανατολικοί Φασίστες Ηγέτες μοιάζουν με τον Τραμπ.
      Τους θέλετε στο «σπίτι» σας;
      Εγώ όχι.

      Διαγραφή
    8. Ακόμα πιο ξεκάθαρα: Οι δυτικοί μπορεί να μας αφήσουν ανυπεράσπιστους. Δεν είναι τίμιοι σύμμαχοι. Τους άλλους όμως ξεχάστε τους.

      Διαγραφή