Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Repubblica Partenopea [2009-2019]


Υπήρξε κάποτε στον ιταλικό νότο, πριν την αυταρχική ενοποίηση τής Ιταλίας, μια "προοδευτική δημοκρατία" Γαλλοφρόνων και προδοτών.

Ήταν η Repubblica Partenopea.

Ο Γάλλος στρατηγός Σαμπιοννώ εκδίωξε με τον στρατό του, το 1799, για έναν χρόνο, τον Βασιλιά τού Βασιλείου Των Δύο Σικελιών Φερδινάνδο τον 1ο, και εγκατέστησε ένα προδοτικό προοδευτικό καθεστώς φιλικά προσκείμενο στον κατοχικό στρατό, το οποίο προέβη σε προοδευτικές ή "προοδευτικές" μεταρρυθμίσεις, προσπαθώντας να μεταφέρει βέβαια το "πνεύμα" της μεγάλης Γαλλικής επανάστασης στην νοτιοϊταλική κοινωνία, πάντα υπό την υποστήριξη των γαλλικών στρατευμάτων κατοχής. 

Ο στρατηγός Σαμπιοννώ αντικαταστάθηκε από τον (επίσης) στρατηγό του γαλλικού στρατού Μακντόναλντ, η "προοδευτική" κατοχή συνεχίστηκε, μέχρι που μια συνωμοσία του Καρδινάλιου Ρούφφο με τον διωγμένο βασιλιά και με τους Άγγλους που είχαν καταφτάσει με τον αγγλικό στόλο υπό την ηγεσία τού Νέλσoνα (μαζί με άλλης εθνικότητας πλοία), κατάφερε να υλοποιήσει τον στόχο της (ως συνωμοτική συμμαχία) και να σημάνει την εκδίωξη των Γάλλων κατακτητών και την συντριβή της προδοτικής προοδευτικής ή "προοδευτικής" εξουσίας που είχαν εγκαταστήσει για να τους υπηρετεί "προοδευτικά".

Ο φτωχός λαός αντιστάθηκε άγρια, και με αντιδραστικό τρόπο μερικές φορές, στους Γαλλόφρονες, υπό την καθοδήγηση της εκκλησίας, των φεουδαρχών, μέσω ατάκτων, μερικές φορές και ληστρικών ένοπλων ομάδων, και όταν οι προοδευτικοί προδότες μαζί με τους Γάλλους προοδευτικούς προστάτες τους έφυγαν από την εξουσία πανηγύρισε έξαλλα.

Έπρεπε να περάσει πολύς καιρός για να επανέλθουν ως κατακτητές στον Νότο οι εγκληματίες προοδευτικοί, με την μορφή τού αστού επαναστάτη, και πράκτορα του τραπεζίτη Καβούρ και τού οίκου της Σαβοϊας, Γκαριμπάλντι, φιλαρακίου του Μπακούνιν, για να επικρατήσει η "πρόοδος" στον Νότο, να διαλυθεί το αστικό-συντηρητικό κράτος του, η βιομηχανία του, ο πολιτισμός του, και να φτάσει ακόμα και σήμερα να μην έχει ορθοποδήσει μετά από τόση πρόοδο και ψευτοεπανάσταση, η οποία έστειλε τα παιδιά του στην ξενιτειά, στο οργανωμένο έγκλημα, στην αναγκαστική "εσωτερική" μετανάστευση. 

Αυτού του τύπου την πρόοδο εκφράζει σήμερα στην Ελλάδα ο Τσίπρας και το προοδευτικό κόμμα του, αυτά τα αποτελέσματα είχε έχει και θα έχει η δράση τέτοιων προοδευτικών καθαρμάτων.

Και βέβαια, αυτά τα προοδευτικά μυρωδάτα καθάρματα, δεν ξεχνούν ποτέ την αντίσταση του λαού στην πρόοδο τους, τον μισούν αιώνια και τον περιφρονούν με πάθος.

Οι αριστερές και αναρχικές μας Παρθενόπες:  Repubblica Partenopea..

Ιωάννης Τζανάκος

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου