Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Σημειώσεις μετά από την καταστροφή (1)

 
Ο Τσίπρας είναι ένας συνηθισμένος Ψεύτης. Όταν συναντά κάτι που τού θυμίζει τον εαυτό του κραυγάζει: «Να! ένας Ψεύτης! (μη κοιτάτε μόνον εμένα)».
Όταν η ομοιότητα αυτή είναι πιθανότερο (ως προς την δυνατότητα που εμπεριέχει)(ως ομοιότητα) να σημαίνει μιαν όντως παρουσία ενός ψέματος και ενός Ψεύτη (όπως ο ίδιος), δεν αντέχει να μην θριαμβολογήσει, επισπεύδει την ανάδειξη τής ταυτότητάς του με το ομοίωμά του, δεν έχει την ψυχραιμία και την υπομονή να περιμένει λίγο μέχρι να δέσει η σχέση τού ομοιώματος του με τον ίδιο ως παθολογικό Ψεύτη, και έτσι τα κάνει μούσκεμα χάνοντας την δυνατότητα του να αξιοποιήσει το κελεπούρι που τού έδωσε η πραγματικότητα.
Ο παθολογικός Ψεύτης δεν μπορεί παρά να καταντά στο τέλος ένας Βλαξ.
Κατηγορώντας έναν άλλον ότι δεν είπε την αλήθεια που προκύπτει από μιαν έρευνα την οποία ο άλλος αυτός δεν θα μπορούσε να ξέρει (επισήμως τουλάχιστον), τι άλλο κάνει παρά να αποκαλύπτει εαυτόν ως Βλάκα;
Θα μπορούσε να υπονοήσει έμμεσα-μισοανοιχτά ότι ο Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση ήξεραν και έκρυβαν αυτά που αποκάλυψε η επιστημονική έρευνα Τσιόδρα, αλλά όχι!!, δεν τού αρκεί αυτό.
Κάνει ένα παράλογο προπαγανδιστικό άλμα, όχι μόνος του αλλά μαζί με όλο το λουμπεναριό τής «Εφημερίδας των Συντακτών», και κατηγορεί τον ΜητσοτάΚ ότι ήξερε και έκρυβε.
Πως το αποδεικνύεις αυτό κύριε Βλάκα; Δεν το αποδεικνύεις, άρα;
Άρα, ακόμα κι αν υπάρχει απόκρυψη και κρυμμένη πληροφόρηση-γνώση, με τον τρόπο σου, βλάκα Τσίπρα, δίνεις ένα ανέλπιστο δώρο στον ΜητσοτάΚ και την κυβέρνηση.
Αλήθεια, πόσο τυχερή είναι η ΝΔ και η δεξιά εν γένει στην Ελλάδα, να έχει τέτοιους κρετίνους σαν αντίπαλους;
 
Ο Τσίπρας είναι ένας συνηθισμένος Ψεύτης.
Συναντά παντού τον εαυτό του και τον αναγνωρίζει παντού ως αντικαθρέφτισμα του.
 
Όταν σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης προτάσσεις το κοινωνικό αίτημα (λ.χ μεγέθυνση των υγειονομικών-νοσοκομειακών δομών) χωρίς την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ πρόταξη τής (ανάγκης) αυστηροποίησης των περιοριστικών κανόνων, δεν είσαι σοβαρός και εντέλει δεν σε ενδιαφέρει το κοινωνικό αίτημα.
Βέβαια οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι που ωρύονται για το κοινωνικό αίτημα, την νεοφιλελεύθερη αδικία (που για μένα υπάρχει), μπορούν άνετα ως τζογαδόροι σε πολιτική ρουλέτα να αλλάξουν στάση, σε μια στιγμή, και να κρίνουν την νεοφιλελεύθερη δεξιά και το εκσυγχρονιστικό Κέντρο απαιτώντας το εντελώς αντίθετο από αυτό που απαιτούσαν μόλις πριν, και από διαπρύσιοι πολέμιοι των απαγορευτικών κανόνων και τού υποχρεωτικού εμβολιασμού να μετατραπούν σε διαπρύσιοι υποστηρικτές τους και κριτές των δεξιών και των κεντρώων σε αυτό ακριβώς το σημείο.
Ο Κύριος Τσίπρας και το αλήτικο «επιτελείο» του είναι άξιοι για πολιτική συντριβή και πολιτική διαπόμπευση, οι πολιτικές απάτες τους δεν αντέχονται και δεν πρέπει να αντέχονται από κανέναν λογικό και αξιοπρεπή άνθρωπο.
 
Μιλάμε για την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την ακροδεξιά, τούς σεκταριστές κ.λπ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την «κοινωνία» και τις ευθύνες της. Στην Σπάρτη υπάρχει αυτή την στιγμή μεγάλη διάδοση τού δολοφονικού κορωνοϊού, λόγω μιας μαθητικής εκδρομής (στο Καρπενήσι).
Ακόμα εκπλήσσομαι με αυτή την ασυνάρτητη επιπόλαιη ελληνική «κοινωνία».
Από πότε οι αμφιλεγόμενες και ανούσιες ως προς τον σκοπό τους «πενθήμερες» μαθητικές εκδρομές έχουν μεταφερθεί καταχείμωνο;
Τι εξυπηρετεί αυτή η μεταφορά ημερομηνίας;
Μήπως κάποιοι φτιάχνουν έτσι μια μεγαλύτερη περίοδο χριστουγεννιάτικων διακοπών;
Μήπως εξυπηρετείται η ραστώνη και η αδιαφορία;
Μήπως εξυπηρετούνται τουριστικές επιχειρήσεις;
Και σε τελική ανάλυση, τι νόημα έχει πλέον αυτός ο γελοίος «θεσμός» τής πενθήμερης εκδρομής;
Το απαράδεκτον όλων αυτών όμως μεγεθύνεται όταν τα δεις υπό το πρίσμα τής πανδημικής κρίσης.
Εδώ γίνεται ο χαμός, και το μέλημα των μαθητών, των γονιών, των καθηγητών, είναι η πενθήμερη εκδρομή;
Είμαστε σοβαροί ως κοινωνία και ως εκπαιδευτική κοινότητα;
Όχι, δεν είμαστε σοβαροί.
 
Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται ο ένας πίσω από την αθλιότητα τού άλλου, ενόσω η ακροδεξιά επιδεικνύει τον δολοφονικό Φαλλό της.
 
Αντιεμβολιαστές-ανεμβολίαστοι και κόλακες τους, αποδυναμωμένες υγειονομικές-νοσοκομειακές δομές. Καλώς ήρθατε στον Σύριζα-ΝΔ κόσμο.
 
Το υψηλό ποσοστό των ανεμβολίαστων και αντιεμβολιαστών είναι ένας σημαντικός παράγοντας καθορισμού τού ποσοστού θνητότητας.
 
Θέλω να πω ότι όλες οι ιδεολογικές και πολιτικές «συσπειρώσεις» σε αυτό τον κόσμο είναι «ενήλικες». Δεν υπάρχουν πλέον πραγματικοί «έφηβοι» και «παιδιά» στις ιδεολογίες.
 
Το νόημα τής επιστημονικής έρευνας:
Χρειάζονται Και 1) περισσότερες υγειονομικές δομές Και 2) αυστηρότερα μέτρα.
Άρα:
Δεν μπορείς να κάνεις κριτική ως προς το 1ο σκέλος και την ίδια στιγμή να κάνεις κριτική στο 2ο σκέλος, δηλαδή στην αυστηροποίηση και στην υποχρεωτικότητα των μέτρων και των κανόνων (λ.χ στην υποχρεωτικότητα τού εμβολιασμού που είναι απαραίτητη ως ακόμα αυστηρότερη και γενικευμένη).
Φτάνει πια με τους πολιτικούς απατεώνες τού Σύριζα.
Πέρα από όλα τα άλλα, η διπρόσωπη λογική τού Σύριζα ακυρώνει την πιθανότητα κάθε αποτελεσματικής κριτικής τής αστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας ως προς τις υγειονομικές δομές κ.λπ.
 
Να προφυλακιστούν όλοι οι φασίστες απαγωγείς, και να εξαρθρωθεί όλο το εγκληματικό παρακρατικό δίκτυο που τους στηρίζει και τους πλαισιώνει. 
Αλλιώς πείτε μου, πως θα σηκώνετε το δάχτυλο τής καταγγελίας στους αναρχικούς νεο-ολοκληρωτιστές; 
Περιμένω τα γεγονότα.
 
Νομίζω ότι οι φασίστες απαγωγείς «θεματοφύλακες» τιμωρούνται ηπιότερα από τους αναρχικούς όταν οι αναρχικοί τραμπουκίζουν ηπιότερα.
 
Ιωάννης Τζανάκος
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου