Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Η συμβολική και ιδεολογική ήττα

 
 

Η συμβολική και ιδεολογική ήττα τής ελληνικής αριστεράς και τού σταλινικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (κΚε), η ήττα τού σταλινισμού και τού εθνοσταλινισμού:
 

Μπροστά από την νεκροφόρα οι Παπάδες τής χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας, πίσω από την νεκροφόρα ο σημερινός γενικός γραμματέας τού σταλινικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (κΚε) και η παλιά γραμματέας τού σταλινικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, οδηγούν τον Μίκη Θεοδωράκη στην εκκλησία για να τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία σύμφωνα με το τυπικό τής χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας.
Μίκη, ήσουν λεβέντης, ήσουν σπουδαίος σαν μουσικός αγωνιστικών μαχητικών εμβατηρίων, τα οποία δεν πρέπει κανένας μα κανένας να τα υποτιμάει, αλλά ηττήθηκες, γιατί εσύ το θέλησες.
Ο αριστερός πατριωτισμός απορροφήθηκε στον αστικό πατριωτισμό, ο αριστερός εθνικισμός πέθανε και θάφτηκε σήμερα μαζί με τον πιο αντιφατικό, ταλαντούχο και παθιασμένο εκπρόσωπο του.
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
Κάτω η θεοκρατία και το Κράτος!
 
Ιωάννης Τζανάκος
 
 

2 σχόλια:

  1. Επικήδειος τού γενικού γραμματέα τού ΚΚΕ για τον Θεοδωράκη μέσα στην χριστιανική εκκλησία, πίσω από τους χριστιανούς παπάδες στην πορεία προς την τελετή τής κηδείας και αυτός και η πρώην γενική γραμματέας.
    Δεν είναι πια κομμουνιστές, και δεν το κατανοούν, είναι εθνοκομμουνιστικά υβρίδια, έχουν ξεχάσει βασικά συμβολικά και ουσιαστικά στοιχεία τής κομμουνιστικής συμβολιστικής και αισθητικής, έχουν συνηθίσει στην ένταξή τους στο «εθνικό σώμα» και τις τελετουργίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει σταλινικός και σταλινισμός στον πλανήτη γη που να μην έχει υποκλιθεί στην θρησκεία και το «έθνος».

      Διαγραφή