Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ο μοναδικός δρόμος

 

Ένα δημοκρατικό εργατικό κράτος εργαλειοποιημένο από την μη-κρατική/αντικρατική δημοκρατική αυτονομία:
ΡΚΚ, ένα κλικ «δεξιότερα».

Ο μοναδικός δρόμος για την επαναστατική εργατική τάξη και τούς επαναστατικοποιημένους μικροαστούς..

 

Ιωάννης Τζανάκος

 

 

3 σχόλια:

  1. Για να βγάλουμε τα σκουπίδια τού Λένιν στην αυλή μας, μη τα πετάξουμε εντελώς, να μη πάμε «αριστερότερα», προς την αναρχία και τον «αριστερό-αριστερίστικο κομμουνισμό» (εργατική αυτονομία, Πάνεκκουκ, Γκόρτερ κ.λπ) αλλά προς τα υποτιθέμενα «δεξιά»=αληθινή αριστερή σοσιαλδημοκρατία ( π.χ αυστρομαρξισμός, 2 1/2 διεθνής), κεντρισμός (Κάουτσκι στις καλές του στιγμές), όχι αριστερίστικη σοσιαλδημοκρατία τύπου Σύριζα, νέα κινήματα στην περιφέρεια πέραν των «λενινιστικών-σταλινικών» περιβλημάτων τους, κινήματα δημοκρατικής μη-κρατικής Κυριαρχίας (όπως το ΡΚΚ, αλλά όχι μόνον), ριζοσπαστική οικολογία, μη-κουηρίδικος φεμινισμός, κυνισμός στις διεθνοπολιτικές συμμαχίες (όχι απαραίτητα λοιπόν σύγκρουση με κάθε ιμπεριαλισμό, ειδικά αν είσαι εξαρτημένη αστική χώρα). Πιο σαφής δεν μπορεί να γίνει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι πρέπει να επαναξιολογηθούν με θετική σφοδρότητα τα κινήματα τού λαϊκού αγροτικού σοσιαλισμού όπως οι Ναρόντνικοι, οι Εσέροι, οι σοσιαλεπαναστάτες..

      Διαγραφή
    2. Σημείο για Ισραήλ: όχι, δεν υπάρχει αριστερός αντισημιτισμός. Οι σεκταριστές λυσσάνε με την πατρίδα που έχτισε η σοσιαλδημοκρατία.
      Ξεχάστε το μάγκες. Όσο υπάρχει το μίσος σας για τον εβραϊσμό, θα υπάρχει Κράτος τού Ισραήλ. Ξυδάκι..
      Η κιβωτός τού δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν είναι το Ίδρυμα Έμπερτ, αλλά ο αριστερός Σιωνισμός. Ξυδάκι..
      Το Ισραήλ ηγεμονεύεται σήμερα από την Δεξιά, αλλά αν ποτέ το αποφασίσει η ισραηλινή εργατική τάξη: Σοσιαλισμός αύριο, σε μια μέρα.

      Διαγραφή