Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Το ζήτημα τού Οικονομικού Ελέγχου στην «Ελληνική Δημοκρατία»

 

Οι εκκλησίες και τα κόμματα ως μηχανισμοί είναι ιδιωτικοί οργανισμοί με δημόσια λειτουργία, και πρέπει να «εκκαθαριστούν» από ορκωτούς Λογιστές. 
Αν δεν γίνει αυτό το πράγμα στην χώρα αυτή, τότε δεν θα υπάρξει ποτέ Δημοκρατία.
Επίσης, το μεγαλύτερο μέρος τής εκκλησιαστικής περιουσίας πρέπει να αποδοθεί στο δημόσιο, και ό,τι μείνει στην ίδια την (ορθόδοξη) εκκλησία πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση ως προς τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της. 
Το ίδιο ισχύει και για όλα τα πολιτικά κόμματα.
Αν δεν γίνει αυτό το πράγμα στην χώρα αυτή, τότε δεν θα υπάρξει ποτέ Δημοκρατία.
Κρύβει ο ένας τα σκατά τού άλλου, «κρατάει» ο ένας τον άλλον, αλλά αυτό πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.
Γκώσαμε με τους ιδιωτικούς στρατούς και τούς ιδιωτικούς ιδεολογικούς και πολιτικούς μηχανισμούς που επιδοτούνται από ανέλεγκτες και ανεξέλεγκτες ομάδες που έχουν ασυλία απέναντι στους θεσμούς τής Πολιτείας..
Η κριτική που γίνεται στην Ελλάδα στην «αστική δημοκρατία» πέραν τού σεκταριστικού χαρακτήρα της είναι ύποπτη ως προς την άμεση «χυδαία» οικονομική-λογιστική «εκδοχή» της, εφόσον σημαίνει την ιδεολογικοποίηση και μυστικοποίηση μιας γενικότερης κατάστασης αυθαιρεσίας από την σκοπιά όχι μόνον των γνωστών υπόπτων καπιταλιστών κ.λπ αλλά και από την σκοπιά διαφόρων κομμάτων, φατριών, και τής ελλαδικής ορθόδοξης εκκλησίας (αυτή δεν ασκεί τέτοια κριτική αλλά βολεύεται από την ανομία και την αυθαιρεσία).
Μη χαίρονται μερικοί με την «αλληλοκάλυψη» που ισχύει σήμερα.
Κάποια στιγμή θα σκάσουν τα σκάνδαλα και θα ενωθούν σε ένα μεγάλο ενιαίο σκάνδαλο που θα αφορά όλους τους δεξιούς «αριστερούς» «κομμουνιστές» και «κεντρώους» τσιφλικάδες και κοτσαμπάσηδες τού εγκλήματος και τής ρεμούλας.
Αρκεί κάποιοι να το αποφασίσουν και κάποτε θα σκάσει «μπόμπα» μπόχας που θα μποχιάσει όλη την ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια..
 
Ιωάννης Τζανάκος

7 σχόλια:

  1. Το παιχνιδάκι «εμείς» σας πιέζουμε με αυτό το σκάνδαλο και «εσείς» με το άλλο, κάποια στιγμή θα σκάσει και θα βρωμάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η «θεσμοποίηση» τού τάχα «ελέγχου» των σκανδάλων των «άλλων» και ξανά -από τούς «άλλους», έχει ένα τέλος. Κάποια στιγμή..μπαμ

      Διαγραφή
    2. Κάποια στιγμή καταλαβαίνεις το «προφανές» ότι πίσω από πολλά «μυστήρια» «ιδεολογικά φαινόμενα» υπάρχει απλά μάσα και χρήμα.

      Διαγραφή
    3. Πρόκειται για μια ανόητη διαπίστωση τού αυτονόητου που ισχύει με την ένταση που βλέπουμε σε όλα τα προτεκτοράτα και ημι-προτεκτοράτα. Παντού μεν, στα προτεκτοράτα χαμός. Απλά στα προτεκτοράτα υπάρχει μια παράξενη «μυστικοποίηση» αυτών των φαινομένων κάτω από παράξενα ιδεολογικά «ονόματα», οπότε το αυτονόητο δεν είναι και τόσο αυτονόητο, εφόσον πρέπει «εντός» του να συμπεριλάβει κανείς και ιδεολογικά-πολιτικά φαινόμενα που μπορεί να παραπλανούν ως προς την «συμμετοχή» τους στο γενικό «όργιο» ρεμούλας και μάσας.. (τι φταίνε τα όργια θα πει κάποιος και θα έχει δίκιο!)

      Διαγραφή
    4. Και καλά μερικοί έχουν ήδη σαλπάρει για τον πούρο αντικαπιταλισμό και ήδη ζούνε το μεγαλείο τής ουτοπικής φανφάρας τους, και φυσικά δεν θέτουν ζήτημα άμεσου οικονομικού ελέγχου σε όλα τα μπουρδελάκια τής κομματικής και κρατικής διαφθοράς, στα οποία όμως βρίσκονται κι αυτοί μέσα, ηθικολογώντας πάντα με αοριστίες και ιδεολογικές παπαρολογίες περί καπιταλιζμού.
      Αφού έχουμε καπιταλιζμό τότε δεν χρειάζεται έλεγχος, λένε τα παλικάρια, και έτσι συμμετέχουν κι αυτά δια τής πλαγίας ή ευθείας συριζο-οδού στην μάσα και την κατανομή τού χαρτιού.Οι δε δεξιοί, ξεδιάντροποι πάντα αν και ταυτόχρονα θεούσες και συντηρητικοί κοπρολάγνοι των ιεροτελεστιών και των παρελάσεων διεκδικούν απλά πλήρη εξαρχής νομιμοποίηση τής ανομίας. Πάρτε τον ένα και βαρέστε τον άλλον.

      Διαγραφή
    5. Εμβόλιμη σημείωση για τον «αντιστασιακό» Δένδια-Χατζηαβάτη: το υπο-αυτονόητο (ούτε το αυτονόητο) που λέχθηκε όμως με μια σπασμωδική και μάλλον «σκυμμένη» γλώσσα τού σώματος και με ένα ακατανόητο «χιουμοράκι» Χατζηαβάτη για επιστέγασμα, θεωρήθηκε άθλος από τους εδώ τουρκοφοβικούς και τουρκοπροσκυνημένους, σε λίγο θα βγούνε και οι «διεθνιστές» τού μαγαζιού και θα πούνε ότι είχαμε και ...εθνικιστική παρέκκλιση, εκ μέρους των «ελλήνων ιμπεριαλιστών».


      Διαγραφή
    6. Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε ένα Όνειρο. Όλος ο κόσμος βλέπει κάτι χεσμένους και αυτοί νομίζουν ότι κρατάνε μπόσικα..

      Διαγραφή