Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Abraham Lincoln. Ο Ήρωας και το Μάθημα...

 Abraham Lincoln O-77 matte collodion print.jpg 

Abraham Lincoln

 

Σχόλιο 

Ιωάννης Τζανάκος

Είμαι σίγουρος πως σχεδόν ολόκληρη η γενιά των νεώτερων επίδοξων επαναστατών και ριζοσπαστών θα ήταν σε αδυναμία να κατανοήσει χωρίς την βοήθεια των κειμένων και των ντοκουμέντων την ενθουσιώδη υποστήριξη τού Καρόλου Μαρξ σε αυτόν τον άνδρα, σε αυτόν τον μεγαλειώδη Ήρωα τής Ελευθερίας και τής Δημοκρατίας.

Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και τώρα, όσοι από αυτούς δεν πρόλαβαν να το μάθουν, ή δεν πρόλαβαν να τους το πούνε παλαιότεροι σύντροφοί τους, θα έκαναν τις γνωστές ισοπεδωτικές σκέψεις και εξομοιώσεις που έχουν μάθει στις «σχολές» τού σεκταρισμού που θητεύουν ιδεολογικά.

Και όσοι από αυτούς είναι αναρχικοί και σπεύσουν να πούνε πως αυτά όλα αφορούν τους «κρατιστές» μαρξιστές, θα ήθελα να τους ενημερώσω για την αντιδραστική θέση τού ομοϊδεάτη τους, ρατσιστή αντισημίτη μισογύνη Προυντόν υπέρ των «Νοτίων» λόγω τής αχρείας μεταφυσικής θέσης του εναντίον τής ενιαίας κρατικής λαϊκής Κυριαρχίας που πρέσβευε συν όλα τα άλλα ο Λίνκολν. 
Ο άλλος ομοϊδεάτης τους, ο Μπακούνιν, δεν ήταν στον «ίδιο βαθμό» αντιδραστικός, ήταν μόνον αντισημίτης, δεν είχε τα επιπρόσθετα κουσούρια που είχε ο Προυντόν.
 
Μάθημα για το τι σημαίνει ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο, Πρόοδος, Δημοκρατικός Πατριωτισμός, Οικουμενισμός και πατριωτισμός μαζί, υγιής Χριστιανισμός άρα υγιής Θρησκευτικότητα στα πλαίσια τού κοσμικού κράτους ή (πιο εύστοχα) τής κοσμικής Δημοκρατικής Πολιτείας και τής Θύραθεν Παιδείας. 
Μάθημα για τους Σεκταριστές.
Ας διαβάσουν τουλάχιστον τι είπε ο Κάρολος Μαρξ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου