Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Ο Σύριζα είναι ένα επικίνδυνο κόμμα, πρέπει να συρρικνωθεί πολιτικά..

Ο Κατρούγκαλος προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα, επιστρατεύοντας το τελευταίο ορθολογικό επιχείρημα που απέμεινε στους κακόβουλους. 
Αφού η περίφημη νησίδα ανήκει στα κιτάπια τού ελληνικού κτηματολογίου, άρα δεν υπάρχει αντίφαση με τους επίσημους χάρτες τής γεωγραφικής υπηρεσίας; (ή κάπως έτσι, λέγεται, δεν θυμάμαι τώρα).
Αν το κράτος παραδεχτεί ότι η νησίδα υπάρχει στα κιτάπια αυτά, τότε ο Κατρούγκαλος θα μιλήσει για εθνική παραχώρηση εδάφους από την μεριά τής κυβέρνησης (θα το πει πιο συριζαίικα, αμφίσημα, «διαλεκτικά»), ώστε τούτη να συνεχίζει να αποδομεί το επιχείρημα τής αριστεράς ότι η νησίδα είναι ελληνικής ιδιοκτησίας.
Με λίγα λόγια, καμία αυτοκριτική, έστω έμμεση και ύπουλη (όπως αυτές που μισο-έγιναν από όσους αριστερούς ελληναράδες ξερόλες) δεν γίνεται αποδεκτή από τον Σύριζα, ο οποίος σκοπεύει να παίξει «σκληρό ρόκ» σε όλα τα θέματα που προκύπτουν.
Αναμενόμενο αυτό, και στα πλαίσια τής θεμιτής ιδιότητας τής πολιτικής να είναι όσο αιχμηρή την θέλουν να είναι τα πολιτικά υποκείμενα που την ασκούν ως δημοκρατικοί πολίτες, όντας όμως -για να είναι θεμιτή- εντός των πλαισίων των επιχειρημάτων.
Όμως, και αυτή η σχετικά τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία τού Κατρούγκαλου πάσχει από έλλειψη «ουσίας» και λειτουργεί σαν γραφειοκρατικό προπέτασμα καπνού, προς χρήσιν από έναν ευρύτερο χώρο, τον χώρο τού ελληνικού «κινήματος», ο οποίος ακόμα κι αν (και όταν..) θέτει κάποια όρια στον εαυτό του χαρακτηρίζεται από κακοήθεια, στρεψοδικία, συκοφαντικές επιθέσεις, νοοτροπία όχλου που λιντσάρει κάθε αντίθετη άποψη, προγραφές, έλλειψη θεμελιωδών δεσμεύσεων απέναντι σε μια αμυνόμενη ασθενική αστική-μπουρζουάδικη Πολιτεία, που χρειάζεται σε πολλά βοήθεια -και όχι πόλεμο εκ των έσω, όταν έχει να αντιμετωπίσει έναν αποφασισμένο επεκτατιστή εχθρό.
Ο Κατρούγκαλος έμεινε στο νομικο-πολιτικό σκέλος, και κάπως διασώζεται ως πολιτικός και ως νομικός, αλλά και αυτός εξυπηρετεί τον σκοπό τής εκ των έσω υπονόμευσης τού ελληνικού έθνους κράτους, όταν ο εχθρός είναι η έτοιμη για πόλεμο και αιματοχυσία Τουρκία.
Για τον Φίλη, τι να πούμε; τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης, λες και έχουν την ίδια στάση, ακολουθώντας ως νεο-σταλινικος και νεο-αριστεριστής, λάιτ, την πιο χυδαία, δημαγωγική και απαράδεκτη «αριστερή γραμμή».
Ο Σύριζα είναι ένα επικίνδυνο κόμμα, πρέπει να συρρικνωθεί πολιτικά προτού «πετύχει» να βάλει καθοριστικά «το χέρι» του σε μια εθνική και λαϊκή καταστροφή.
 
Ιωάννης Τζανάκος
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου