Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Άιντε μαλάκα. Σάββας Μιχαήλ κατάντησες.


Υποτροπιάζουσες αναμνήσεις.
Είδα με έκπληξη ότι ο γνωστός Ζντάνωφ τής Κύπρου, συνεχίζει τις σάπιες σταλινοειδείς αναλύσεις του από όπου μπορεί, παράλληλα με την (άψογη ομολογουμένως) φιλολογική δουλειά του.
Το Radical Desire και το Leninreloaded ήταν σταλινισμός-λενινισμός επιπέδου, όχι αστεία πράγματα, και ο διαχειριστής του ήταν ένας εξαιρετικός κειμενογράφος, εμψυχωτής, σταλινικός προπαγανδιστής από τους πιο δυνατούς, το δε γεγονός ότι ζούσε (και ζει) στην Κύπρο τού έδινε την δυνατότητα να εξαπολύει ανενόχλητος τους κεραυνούς του από μια χώρα όντως σοβαρή με ένα σοβαρό σταλινογενές κόμμα και όχι τα χυμαδιά τού εδωνά κατσαπλιαδιστάν.
Για μας (δεν είναι πληθυντικός μεγαλοπρέπειας) η παρουσία μας «εκεί» ήταν η τελευταία σταλινική υποτροπή, την οποία πληρώσαμε ακριβά, με δική μας ευθύνη, ας πρόσεχα.
Να μην τα πολυαναλύουμε, σταλινικός γουρουνάνθρωπος ήταν σταλινικός γουρουνάνθρωπος παρέμεινε, υποστηρικτής τού καθεστώτος Άσαντ, απολογητής των Ρώσων και των Κινέζων ιμπεριαλιστών, σταλινοπληγωμένος από την κακιά ιστορία απολογητής και ενεργός αναθεωρητής τού σταλινικού ολοκληρωτισμού, φυσικά πρώτα και κύρια στο διαχρονικό «πρόβλημα» τού ουκρανικού και τού «κουλάκικου ζητήματος», αφού κάνει ό,τι κάνει όλη η ιστορική αριστερά, με τον γνωστό απολογητικό τόνο τής αφήγησης της, αποκαλύπτοντας την αστική προπαγάνδα και τις ψευδολογίες της και σε αυτά τα φλέγοντα, ώστε να κρυφτεί πίσω από αυτή την προπαγάνδα και να κρύψει έτσι τα οικεία εγκλήματα.
Του εύχομαι να βράζει στο σταλινοζούμι του και να προσέχει να μην δηλητηριαστεί από τα ίδια τα δηλητήρια που εκκρίνει το δυνατό αλλά άρρωστο μυαλό του.
Άιντε μαλάκα.
Σάββας Μιχαήλ κατάντησες.
 
Ιωάννης Τζανάκος
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου