Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Γιατί ο Βαρουφάκης έσπευσε να πει ένα ιδεολογικό Ψέμα;

Ο ίδιος ο Βαρουφάκης, αντικαθιστώντας με τον γνωστό χειραγωγικό «αριστερό» τρόπο το κράτος Δικαίου, πασπαλίζοντας όμως αυτό τον τρόπο με την ναρκισσιστική μεγαλομανία του, δήλωσε μετά την επίθεση εναντίον του ότι οι αυτουργοί τής επίθεσης αυτής δεν είναι αριστεριστές, αριστεροί, αναρχικοί αλλά «άνθρωποι τής νύχτας».
Ιδού τα αποτελέσματα τής μέχρι τώρα αστυνομικής έρευνας:
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες , ως αυτουργοί τής τραμπούκικης επίθεσης εναντίον του Βαρουφάκη έχουν ταυτοποιηθεί τρεις νεαροί αντιεξουσιαστές, που έχουν κατά καιρούς προσαχθεί από τις αρχές και έχουν συλληφθεί, λόγω τής συμμετοχής τους σε επεισόδια και σε επιθέσεις σε αστυνομικούς.
Αυτά τα άτομα λέγεται ότι είναι γνωστά στην μικροκοινότητα τής πλατείας Εξαρχείων.
Ο ένας από αυτούς, ένας 17χρονος που είναι κάτοικος Αμαρουσίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ενώ αναμένεται η σύλληψη και των άλλων δύο.
Ο συλληφθείς δραστηριοποιείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει σεσημανθεί από τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια.
Οι αρχές διαρρέουν την πληροφορία ότι 17χρονος ήταν αυτός που βιντεοσκοπούσε την σκηνή του ξυλοδαρμού του Γ. Βαρουφάκη, ενώ δεν αποκλείεται να είχε συμμετοχή και στον ξυλοδαρμό τού επικεφαλής του ΜέΡΑ25.
Ο ίδιος δεν ήταν στο μαγαζί «Γιάντες» όπου δειπνούσε ο Γ. Βαρουφάκης. Ειδοποιήθηκε από τους συντρόφους του και έσπευσε στο μαγαζί όπου ακολούθησε ο ξυλοδαρμός τού Βαρουφάκη.
Σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:
«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους…»
Είναι προφανές ότι ο πρώτος που δεν βολεύεται με την αλήθεια αυτή είναι ο ίδιος ο Βαρουφάκης που έσπευσε να προσδιορίσει το ιδεολογικό ποιόν των δραστών, αλλά μάλλον και κανένας από τους σκοτεινούς ενδιάμεσους μηχανισμούς που συγκροτούν τούς μηχανισμούς επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τού διαβρωμένου ελληνικού αναρχικού κινήματος με τους μηχανισμούς τής σάπιας ελληνικής αριστεράς.
Μιλάμε για 2 μηχανισμούς που ήταν από παλιά υπεύθυνοι για την συγκρότηση τής άτυπης συμμαχίας Σύριζα και αναρχισμού, μιας συμμαχίας που διάβρωσε τον αναρχισμό στην Ελλάδα και τον μετέτρεψε σε παρακομματικό μηχανισμό των πολιτικών απατεώνων λαϊκιστών τού ΣΥΡΙΖΑ και σε παράρτημα τού κομματιού τού αστικού κράτους και παρακράτους που ήταν (και είναι ακόμα) τμήμα τού φαιοκόκκινου στρατηγικού συνασπισμού εξουσίας που σαν σκοπό του έχει την μείωση τής εθνικής δημοκρατικής άμυνας τής χώρας και την ελάχιστη ή μέγιστη απόκλιση τής χώρας προς τον νέο παγκόσμιο φασιστικό ιμπεριαλιστικό υπερ-πόλο τής ρωσικής-ευρασιατικής και κινεζικής ιμπεριαλιστικής-κρατικογραφειοκρατικής αστικής τάξης.
Γιατί ο Βαρουφάκης και όλη η ελληνική «αριστερά» καλύπτει συνειδητά και σκόπιμα την συμμετοχή ανόητων ή φασιστικοποιημένων αναρχικών νεαρών στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του;
Για να μην υπάρξει καμία ρωγμή στην ιστορική στρατηγική συμμαχία τής σάπιας ελληνικής «αριστεράς» με τους αλλοτριωμένους αναρχικούς και τους διάφορους «ενδιάμεσους» αριστερίστικους μηχανισμούς που έχουν αναλάβει την εργολαβία τής συμμαχικής ενότητας μεταξύ των εταίρων αυτής τής συμμαχίας, αλλά έχουν και έναν δικό τους αυτόνομο ρόλο στο καναλιζάρισμα τής ριζοσπαστικής νεολαίας προς μια μονοδρομική κατεύθυνση που οδηγεί μόνον προς τους ελεγχόμενους από το «αριστερό» και «αναρχικό» γραφειοκρατικό και μικροαστικό κατεστημένο κοινωνικοπολιτικούς χώρους, ένα κατεστημένο που έχει αυτά τα πολιτικά και στρατηγικά χαρακτηριστικά που μόλις προαναφέραμε.
'Οταν ένας άνθρωπος φτάνει να παραποιεί συνειδητά την πραγματικότητα σε σχέση με αυτούς που επιχείρησαν να τον κακοποιήσουν και τα κατάφεραν, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του, φανταστείτε πρώτον για τι κυνικό χειραγωγό πρόκειται, και δεύτερον φανταστείτε πόσο σημαντική είναι η στρατηγική συμμαχία τού πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί αυτός ο άνθρωπος με τον πολιτικό χώρο που φιλοξενεί τα τραμπούκικα πρόσωπα που τον κακοποίησαν.
 
Ιωάννης Τζανάκος
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου