Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Αναρχοκαψούρα είναι η φάση. Ανακοίνωση των σκληρών νταλκαδιάρηδων τού «ταξικού δίκιου» ναούμ..

 

Σχόλια
Ιωάννης Τζανάκος
--
Επειδή το ζήτημα τού τραμπουκισμού στον Βαρουφάκη έχει συνέχεια αλλά και μη συνωμοσιολογικό «βάθος», που εμένα μού προκαλεί πικρό γέλιο, πικρό μεν αλλά γέλιο, θα το συνεχίσω, εξετάζοντας κάποιες παραπονιάρικες ψυχικές πτυχές του.
Παραπονιάρικες; μα γιατί; θα πείτε.
Θα δείτε αγαπημένα μου παιδιά, θα δείτε.
Αχ αυτό το παράπονο, παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια μας γιατί το άδικο το ζούμε μέσα από την κούνια ΣΑΣ.
Δεν μας κούναγε μόνον η δική μας κούνια, αλλά και η δική σας κούνια μάς κούναγε, κούνια που σας κούναγε, κούνια που μας κούναγε, κούνια που δεν τους κουνάει τούς αστούς, αυτούς τους βραστούς, που δεν βράζουν στο ζουμί τους, ούτε στο ζουμί μας, άβραστοι είναι ακόμα, και δεν τους βλέπω να ιδρώνει το αυτί τους.
Αχ αυτό το «προλεταριακό δίκιο»! αδικείται έτσι που χαραμίζεται, να γίνεται θυσία για έναν ΣΥΡΙΖΑ ρε γαμώτο και να χαραμίζεται έτσι άδικα, το δίκιο το προλεταριακό.
Κάποτε τούς δέρναμε όλοι μαζί, λέει αυτό το δίκιο, στην πραγματικότητα εμάς αφήνατε να τους δέρνουμε τούς «μνημονιακούς», λέει αυτό το δίκιο το παραπονεμένο αλλά αψύ, και τώρα δεν μάς αφήνετε να δείρουμε κι εσάς; λέει και κλαίει και οδύρεται και απειλεί, το δίκιο αυτό, που τόσο δίκιο ούτε σε εισαγγελία θεοκρατικού κράτους δεν έχουμε ματαξαναδει ρε πστμ, πού ήτανε κρυμμένο τέτοιο τεφαρίκι; κι εμείς νομίζαμε ότι τελείωσε, κάπου εκεί στα κράσπεδα τού καλοκαιριού2015;;
Διαβάστε, ρουφήξτε κάθε γραμμή, κάθε νεύμα, κάθε πληγωμένο παράπονο, δείτε τη γροθιά να υψώνεται, και πείτε κι εσείς λυτρωμένοι, όπως εγώ, ω Αλλάχ, δεν ήμουν λοιπόν μόνον εγώ μαλάκας;; Υπήρξαν κι άλλοι σαν κι εμέ;
Ας ενώσουμε σύντροφοι τις μαλακίες μας, με μια φωνή να υψώνεται στον ουρανό, και ας το παραδεχτούμε επιτέλους, τη πατήσαμε όλοι, όχι μόνον εμείς οι «μικροαστοί» έτσι; την πατήσατε μεγαλοπρεπώς μαλάκες μου.
Η ανακοίνωση έγινε από τους αναρχικούς που την έπεσαν στον Βίτσα, προς πολιτική επίρρωση τού τραμπουκισμού στον Βαρουφάκη και προς επίδειξη, δια αυτής τής «προμετωπίδας», τής άλλης σκληρής, υπερσεκταριστικής γραμμής στον αναρχικό χώρο που κοντράρει τους μεταλλαγμένους αναρχοσυριζαίους, ή «αναρχοζαίους».
Όπως είδαμε, και στην ανακοίνωση των αναρχικών δικηγόρων (ω Αλλάχ, τι άλλο θα ακούσω;), τέτοια κείμενα είναι μάλλον «προμετωπίδες». 
Για ανοιχτές διαδικασίες μη ψάχνετε, ακόμα και το ΚΚΕ μοιάζει σαν σχολείο διαφάνειας σε σχέση με τον «αντιεξουσιαστικό» χώρο στην Ελλάδα. 
Θα το αναλύσουμε όμως, αφού πρώτα στεγνώσουν τα δάκρυα μας...από το γέλιο εννοώ, μη γελιέστε. Εχθρός είμαι για την δική τους γλώσσα, αντίπαλος είμαι για την δική μου, και μάλιστα τίμιος αντίπαλος.


''...Επειδή σημαντικό μέρος του διαδικτύου κατακλύστηκε τις μέρες αυτές από μηνύματα υποστήριξης στον πρώην υπουργό του λιτού βίου, που όχι μόνο είπε ΝΑΙ με επιστολική ψήφο στο 3ο μνημόνιο (το «κατά 70% καλό» κατά τα λεγόμενα του) το καλοκαίρι του 2015 ευχόμενος «καλή επιτυχία στον Ευκλείδη» αλλά και προηγουμένως είχε επικυρώσει στο Eurogroup της 20ης Φλεβάρη 2020 την παράταση των μνημονίων.
Επειδή ίσως οι ίδιοι που σήμερα καταδικάζουν δεν έβγαλαν κουβέντα όταν με αυτόν υπουργό χτυπιόντουσαν από τα ΜΑΤ διαδηλωτές, παραβιαζόταν το πανεπιστημιακό άσυλο την άνοιξη του 2015 και συλλαμβάνονταν όσοι προσέγγιζαν τα κέντρα αγώνα στο πλαίσιο της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατούμενων (πολλά από τα αιτήματα της οποίας δεν δικαιώθηκαν ποτέ).
Επειδή τίποτα τέτοιο δεν θα συνέβαινε αν ο δαρμένος υπουργός προερχόταν από την Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ (με επιφύλαξη, μιας και πλέον το ΠΑΣΟΚ είναι υποψήφιο για συγκυβέρνηση τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με το ΜΕΡΑ25).
Επειδή πολλοί βιάστηκαν να ταυτίσουν τις μέρες αυτές με τις μέρες του 2010-12 που οι μνημονιακοί πολιτικοί κυνηγιόντουσαν όπου εμφανίζονταν εν αντιθέσει με τώρα που πρώην κυβερνητικά στελέχη τολμούν και κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη και προετοιμάζεται η επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ από την πίσω πόρτα και η συνέχεια φυσικά της ίδιας πολιτικής υπέρ του κράτους και του κεφαλαίου, εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Επειδή οι αναρχικοί είμαστε κατά του ΚΡΑΤΟΥΣ ανεξαρτήτου κυβέρνησης και διαχειριστή της φτώχειας, άρα και ποτέ σιγονταριστές, γλύφτες ή κολαούζοι της μίας ή της άλλης πλευράς της συστημικής διαχείρισης.
Επειδή στόχος μας είναι το ΣΥΝΟΛΟ του πολιτικού προσωπικού, όσων κυβέρνησαν αυτό το σάπιο σύστημα και όσων επιδιώκουν να το κυβερνήσουν.
Επειδή οι υποκριτές «ηθικολόγοι» δεν θα καταδίκαζαν, όπως είπαμε, αλλά θα ανέβαζαν φωτογραφίες προς τέρψιν σαδιστικού θεάματος αν στην θέση του Βαρουφάκη βρισκόταν ο Χατζηδάκης ή κάποιος άλλος.
Κι επειδή τέλος δεν θα αφήσουμε το αίμα των συνανθρώπων μας στα Τέμπη να γίνει κόλλα συγκόλλησης ψηφοδελτίων στις αιματοβαμμένες εκλογές.
Η Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού στηρίζει πολιτικά και ηθικά την επίθεση στον πρώην υπουργό οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρόεδρο του φιλοΕΕ κομματικού μορφώματος ΜΕΡΑ25.
Η επίθεση στον Βαρουφάκη ήταν κοινωνικά δίκαιη, πολιτικά ορθή και σε μια περίοδο που τα λαμόγια της σοσιαλδημοκρατίας επιχειρούν να ξεπλυθούν. Η επίθεση στα πολιτικά πρόσωπα δεν είναι και επίθεση σε υποστηρικτές, ακόμα και οπαδούς, δεν είναι επίθεση λόγω «διαφωνιών» όπως προσπαθούν να τις παρουσιάσουν οι επικίνδυνοι υποστηρικτές των δύο άκρων. Είναι επίθεση σε αυτό που πρεσβεύουν ως διαχειριστές της βαρβαρότητας.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους και την νεολαία να μην εγκλωβίζονται σε συστημικά κόμματα σαν το ΜΕΡΑ25 και να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό στην προοπτική μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης, αταξικής, ακρατικής, αναρχικής, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, έχουμε να φτιάξουμε ένα νέο κόσμο.
Πόλεμο στο κράτος, το κεφάλαιο και τους επίδοξους συστημικούς διαχειριστές της βαρβαρότητας απ’ όπου και αν προέρχονται.
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Πολιτική τοποθέτηση για το γεγονός με τον Βαρουφάκη | Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου