Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Για το μουρλοκομείο.

Τα σχόλια
Ιωάννης Τζανάκος
 
Επιβεβαιώνεται η υποψία μου ότι υπάρχει τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ ενός κομματιού τού αναρχισμού στην Ελλάδα με την ελληνική αριστερά, που δεν δικαιολογείται μόνον από τους γενικούς ιδεολογικούς όρους που επικαλούνται οι αναρχικοί.
Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κεντρική τακτική επιλογή του τον παραγκωνισμό όσων μέσα στο ριζοσπαστικό σεκταριστικό κίνημα θέλουν εξέγερση εδώ και τώρα.
 
Ιδού η ανακοίνωση από τον επικοινωνιακό μηχανισμό των φρικιών, για τα γεγονότα στο Ίλιον (το βρήκα στο Ιντυ).
Τους ζήτω συγγνώμη που τους αποκαλώ έτσι, είμαι τίμιος άνθρωπος νομίζω, στα βασικά, και δεν κρύβω τις αντιπάθειες μου, ούτε λεκτικώς.
Θα γελάσουμε παιδιά.
Εμφύλιος στο μαγαζί.
 
"..Έκτακτη ενημέρωση από Ίλιον
Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της τοπικής συγκέντρωσης και ενώ μόλις είχαν αρχίσει να συγκροτούνται τα μπλοκ και να προσέρχεται κόσμος, εντοπίσαμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα στην κεντρική πλατεία του Ιλίου ως «διαδηλωτή» (sic) για το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη (για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυπεύθυνη) και με τις ευλογίες της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και λοιπών αβανταδόρων της σοσιαλδημοκρατίας. Του επιτεθήκαμε και ακολούθησε μια εκτεταμένη σύρραξη και συμπλοκή με δεκάδες οπαδούς του και με την υποστήριξη (σε ορισμένα παραδείγματα και επί του πρακταίου υποστήριξη) των τοπικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Όλοι οι σύντροφοι/ισσες είναι καλά παρά την συντριπτική ανισότητα της συμπλοκής
Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση τις επόμενες ώρες
ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων - Καματερού.."
Έκτακτη ενημέρωση από το Ίλιον..''
 
---
 
Σύμφωνα με τους/τις συντροφάρες, ο συλληφθείς δεν είχε σχέση με το συμβάν τού ξυλοδαρμού τού Βαρουφάκη.
Ναι, αλλά τα μπατσόνια μιλάνε για κάποιον που είχε βιντεοσκοπήσει τον ξυλοδαρμό, άρα θα έχουν στην κατοχή τους το κινητό.
Μπορεί να μην είναι αυτός.
Θα δούμε.
Θα δούμε τι θα πει κι ο Βαρουφάκης.
Τον θεωρώ ικανό να καλύψει το πρόσωπο που τον έδειρε, αν ήταν αυτός που τον έδειρε βέβαια.
Είναι για δέσιμο οι άνθρωποι.
Εντελώς μουρλοκομεία.
 
 
"ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου 11/3 άτομα της κρατικής ασφάλειας προσήγαγαν σύντροφό μας έξω από το σπίτι του, εμποδίζοντάς τον παράλληλα να απαντήσει σε κλήση που δέχτηκε κατά σύμπτωση εκείνη την ώρα. Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου υποβλήθηκε επί 2,5 ώρες σε άτυπη ανάκριση σε σχέση με τα γεγονότα του ξυλοδαρμού του Γ. Βαρουφάκη, γεγονότα με τα οποία ο σύντροφος βέβαια δεν είχε καμία εμπλοκή και λόγω των πολιτικών επιλογών δράσης του και επειδή εκείνες τις ώρες βρισκόταν σε άσχετο μαγαζί της ευρύτερης περιοχής του κέντρου. Αφού του κατέστη σαφές ότι βρίσκεται γενικά υπό αστυνομική επιτήρηση λόγω της κοινωνικής - πολιτικής του δράσης, αφέθηκε ελεύθερος υπό την αόριστη απειλή δίωξης "αν φαίνεται σε βίντεο" κλπ.
Ο σύντροφος στοχοποιείται για πολλοστή φορά λόγω της ενεργής, δημόσιας και ανοιχτής συμμετοχής του στους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες στις σχολές, στη γειτονιά, στους χώρους δουλειάς. Τώρα που το έγκλημα στα Τέμπη άνοιξε το καπάκι της κοινωνικής οργής και αγανάκτησης, το κράτος επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους/ες προτού χάσει τον έλεγχο.
Ως Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña καταγγέλουμε τις μεθοδεύσεις της κρατικής ασφάλειας και τις απόπειρες τρομοκράτησης του συντρόφου μας και άλλων αγωνιστών και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι κοινωνικοί - ταξικοί αγώνες δεν σπιλώνονται, δεν εκφοβίζονται, δεν σταματούν.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ - ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Pasamontaña
3/3/2023
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου