Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Να τελειώνω με τον αρχιΜ...

Ο Βαρουφάκης επιμένει, ομιλώντας περί μπράβων τής νύχτας, καταγγέλλοντας κυβερνητική σπέκουλα. Διάβασα σε φιλοκυβερνητική φυλλάδα ότι δικοί του λένε ότι δεν έχει αναληφθεί ευθύνη, άρα ύποπτον. Σώπα ρε παιδί μου.Θα κάτσουμε τώρα να βρούμε κι άλλη γωνιά στο δίφραγκο, παράγινε το κακό.
Εδώ παπάς εκεί παπάς, όρσε.
 
Το ζήτημα με την στάση τού Βαρουφάκη είναι το έξης, για να τελειώνει αυτό το θέμα από τη σκοπιά μου. 
Όταν από την αρχή λέει ότι οι δράστες τής επίθεσης εναντίον του δεν είναι αριστεριστές αναρχικοί κ.λπ, και έπειτα χτίζει μια ολόκληρη αφήγηση ότι όποιος δέχεται την ταυτοποίηση αυτή (όπως προκύπτει από το μπατσικόν μαγαζί αλλά και από καλώς εννοούμενες πληροφορίες από τον αναρχικό χώρο) είναι ακόλουθος τής κυβερνητικής αφήγησης ή ακόμα χειρότερα ρουφιάνος τής δεξιάς, τότε εγώ το ερμηνεύω έτσι:
Καταρχάς λειτουργεί πειθαρχικά απέναντι σε αυτούς στον ριζοσπαστικό χώρο που θέλουν να έρθει ρήξη με την ελληνική αριστερά. 
Φέρνοντας τούς νεαρούς τραμπούκους στον ρόλο του χαφιέ μπράβου κ.λπ ενώ μπορεί να μην είναι και να είναι απλά τυπικοί σεκταριστές, μορφοποιεί με νόρμα μέσω τού πιο ακραίου στοιχείου τού σεκταρισμού τον ίδιο τον σεκταρισμό οποία μορφή κι αν έχει, λειτουργεί λοιπόν αποτρεπτικά κατασταλτικά απέναντι σε όποιο στοιχείο εντός τού σεκταρισμού θέλει να υπάρξει ρήξη με την ελληνική αριστερά και θέλει να υπάρξει άμεσα εξέγερση επί τού παρόντος φλέγοντος, που αν θέλετε την άποψη μου μπορεί να υπάρξει.
Αυτό είναι ο Βαρουφάκης, άλλος ένας αριστερός ιδεολογικός μπάτσος.
Θέλουν τα παιδιά αυτά να πάνε ομαλά σε εκλογές, οπότε μαζεύουν τα πιο θερμά στοιχεία. 
Καλά να πάθετε σύντροφοι ανάρχες. 
Εγώ σας βρίζω αλλά σας αγαπώ.
Άλλοι σας γλείφουν αλλά σας χειραγωγούν.
Δικό σας είναι πλέον το πρόβλημα.
 
Ιωάννης Τζανάκος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου