Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Η νέα διοίκηση τής ελληνικής δεξιάς και ευρύτερης ελληνικής καπιταλιστικής φιλελεύθερης ληστοσυμμορίας, και το παλιό «κακό ελληνικό δημόσιο».

Σχόλιο
Ιωάννης Τζανάκος
--
Καταρχάς ας παραθέσουμε ένα «στοιχείο» που επιβεβαιώνει, όχι νοσταλγικά, τον ισχυρισμό μας ότι η παλιότερη προ-νεοφιλελεύθερη προ ιδιωτικοποίησης ελληνική γραφειοκρατία ακολουθούσε ένα πιο αξιόπιστο και δοκιμασμένο στην πράξη σύστημα «δια διδασκαλίας» διαδοχής-παράδοσης-παραλαβής ενός κρίσιμου εργασιακού-παραγωγικού πόστου. 
Αυτή η παλιά γραφειοκρατία επιδείκνυε έναν στοιχειώδη ορθολογικό σεβασμό στην εργασιακή εμπειρία των εργαζόμενων, ενώ αυτό που την αντικατέστησε, μέσω τής κατσαπλιάδικης ελληνικής νεοφιλελεύθερης ληστοσυμμορίας (που είναι κυρίως η Δεξιά ΝΔ), ήταν ένα διαλυμένο παρασύστημα οργάνωσης των κρίσιμων εργασιακών-παραγωγικών πόστων, όπου οι παλιές κρατικιστικές και «παραδοσιακές» παθολογίες όπως το πελατειακό σύστημα γλειψίματος όχι μόνον περιορίστηκαν αλλά θέριεψαν.
 
Ιδού το «στοιχείο» με έναν μικρό πρόλογο μου στο Facebook:

Δείτε όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται στη συνέντευξη τού παλαιού τύπου υπαλλήλου, και πιο συγκεκριμένα δείτε πως γίνονταν παλιά, στο παλιό συκοφαντημένο δημόσιο, η ανάληψη μιας θέσης βαριάς ευθύνης, σε αντίθεση με την σημερινή μορφή αυτής τής κρίσιμης διαδικασίας.
Δεν θέλω, ακόμα, να ανοίξουμε τη συζήτηση για το τι γίνεται ακριβώς σε αυτά τα συγκεκριμένα ζήτηματα (ανάληψη κρίσιμων θέσεων, ασφάλεια, τεχνικοί και μη τεχνικοί όροι σε όλη την διεργασία), σε άλλες, αναπτυγμένες, καπιταλιστικές χώρες, όταν υπάρχει νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική αναδιάρθρωση μέσω εκτεταμένων ιδιωτικοποίησεων δημοσίων υποδομών, αλλά για ένα πράγμα πλέον είμαι σίγουρος:
Η ελληνική δεξιά είναι μια λούμπεν ληστρική κατσαπλιάδικη εκδοχή τού αστικού (νεο-)φιλελευθερισμού.
Ήδη ο νεοφιλελευθερισμός περιέχει τέτοια δομικά στοιχεία ληστρικής υπόστασης και όταν εφαρμόζεται ως νεοκαπιταλιστικό δόγμα στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες (η συζήτηση που δεν μπορούμε να ανοίξουμε ακόμα, όπως προείπαμε), σε χώρες όμως όπως η Ελλάδα αυτά τα στοιχεία φτάνουν στο maximum.
Ένα από τα στοιχεία που φανερώνουν την κατσαπλιάδικη υπόσταση τής ελληνικής δεξιάς, και τού ελληνικού αστικού φιλελευθερισμού, είναι ο χυδαίος βιαστικός περιφρονητικός και εντέλει καταστροφικός τρόπος με τον οποίο η εν λόγω δεξιά ληστοσυμμορία διέλυσε όλες τις παλιές διαδικασίες διδασκαλίας-διαδοχής, παράδοσης-παραλαβής (επί) κρίσιμων θέσεων, όχι για να τις αντικαταστήσει με νέες αποτελεσματικές μεθόδους (σε αυτή την πτυχή τής διαδικασίας) αλλά για να τις αντικαταστήσει με το περισσότερο βύσμα με την περισσότερη ευνοιοκρατία, με μια ξεφτίλα δηλαδή.
 

in.gr / Tέμπη: «Ήταν σε σύγχυση ο σταθμάρχης, δεν ήξερε τι έβλεπε ...


''..Τέμπη: «Ήταν σε σύγχυση ο σταθμάρχης, δεν ήξερε τι έβλεπε από την απειρία του»

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την απειρία του σταθμάρχη και την αλληλουχία λαθών που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα

Λίγες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 57 ανθρώπων,ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο «φως» και αποκαλύπτουν την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου σταθμάρχη στον σταθμό Λαρίσης.

Ο εκπαιδευτής μηχανοδηγών, Νίκος Τσουρίδης μίλησε σχετικά με τα νέα στοιχεία, στο Mega, τονίζοντας για πολλοστή φορά πως ο «συγκεκριμένος σταθμάρχης δεν θα έπρεπε να έχει πατήσει το πόδι του καθόλου στον σταθμό αυτόν».

«Τα βίντεο τα είδα σήμερα το πρωί από την εκπομπή σας. Η παλινδρόμηση που έκανε η αμαξοστοιχία (στον σταθμό Λαρίσης) είναι γιατί είχε μπει σε λάθος γραμμή. Άκουσα τον σταθμάρχη, που ήταν τελείως άπειρος και δεν έπρεπε να είναι εκεί πέρα, να λέει ότι ‘φλασάρει το κλειδί’.

»Αυτό τι σημαίνει, ότι δε λειτουργούν οι αιχμές, δεν είναι σίγουρος ότι οι αιχμές δουλεύουν κανονικά και μπορεί να τις πάει δεξιά ή αριστερά. Αυτή η αλλαγή γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από τον πίνακα  του σταθμού. Εάν υπάρχει βλάβη, πάει κάποιος και το σταθεροποιεί ή στέλνει τον κλειδούχο με το σύστημα ασφάλειας πάει και το αποσυνδέει και το γυρίζει χειροκίνητα», είπε ο κ. Τσουρίδης.

«Δεν ήξερε τι του γινόταν από την απειρία του»

«Αυτός ήταν σε σύγχυση ο άνθρωπος, ήταν στον σταθμό έβλεπε την κονσόλα και δεν ήξερε τι του γινόταν από την απειρία του. Είχε τύχει και το άλλο το συμβάν νωρίτερα και είχε πελαγώσει. Ό,τι και να έβλεπε εκείνη τη στιγμή στον πίνακα, νόμιζε ότι καλώς το έχει κάνει. δεν λειτουργούσε το μυαλό του.

»Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης δεν θα έπρεπε να έχει πατήσει το πόδι του καθόλου στον σταθμό αυτόν, για να κάνει οποιαδήποτε υπηρεσία υπευθύνου. 
Οι παλιοί σταθμάρχες που είχαμε συνεργαστεί, δεν πάταγαν το πόδι τους στην Λάρισα εάν δεν είχαν προϋπηρεσία 4-5 χρόνια, για να αναλάβουμε καθήκοντα υπευθύνου. 
Στις βάρδιες πρέπει να είναι οπωσδήποτε δύο» εξήγησε ο κ. Τσουρίδης.
Μάλιστα, αποκάλυψε πως παλιότερα στη βάρδια ήταν τέσσερα άτομα...''
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου