Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Οι μάσκες των συριζο«αναρχικών» πέφτουν σιγά σιγά, από ακραία σεκταριστικά στοιχεία του αναρχικού κινήματος.

Σχόλια
Ιωάννης Τζανάκος
--
Δεν το πάω, με πάει μόνο του, όσο αντιλαμβάνομαι ότι το παιχνίδι τού Σύριζα και των προσκυνημένων σε αυτόν «αναρχικών» αρχίζει να ενοχλεί κάποιους που μάλλον εννοούν αυτά που λένε ως αναρχικοί, άσχετα που εγώ συνεχίζω να τους βλέπω σαν τρελούς σεκταριστές και απαράδεκτους, αλλά δεν τους σπιλώνω ως χαφιέδες ούτε ως μπράβους τής νύχτας ούτε ως φασίστες κ.λπ, χωρίς έστω να έχω στοιχεία και βιώματα και μαρτυρίες που να το επιβεβαιώνουν αυτό.
Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν για όσους παραδίδουν τα δικά τους πολιτικά όπλα και την δική τους πολιτική αυτονομία σε έναν ισχυρότερο πολιτικό αντίπαλο, τάχα γιατί αυτό επιτάσσει το κίνημα γενικά και αόριστα, όταν ειδικά αυτός ο πολιτικός αντίπαλος είναι κομμένος και ραμμένος σαν «αριστερό» μαξιλάρι τού Κεφαλαίου για να ενσωματώνει και να μειώνει τις αιχμές όποιου βρεθεί στο διάβα του.
Και τότε έρχεται ο λογαριασμός.
Ας δούμε πρώτα την αντίδραση κομματιού των αναρχικών στις κατηγορίες τού Βαρουφάκη για «μπράβους τής νύχτας» που «δεν είναι αναρχικοί».
Πέραν όλων των άλλων, τα κείμενα που παραθέτω, αποδεικνύουν τα ψέματα τής αριστεράς, και τον δόλιο ρόλο τού νέου είδους «αναρχισμού», τού «αναρχισμού» των αναρχοζαίων, ενός νέου υβριδικού είδους, το οποίο είναι ουρά τού ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά ένα μικρό σχόλιο.
Επώνυμα και ανοιχτά:
 
 

Μπράβοι της νύχτας είναι οι ολιγάρχες του κεφαλαίου, της τεχνοκρατίας του και των πολιτικών μεσολαβήσεών του

Οι κρατικές διώξεις, απαγωγές και καταδιώξεις επ’ αφορμής της οργής που εκφράστηκε σε έναν καπιταλιστή και πολιτικάντη της σοσιαλ-στρατοκρατίας, απαντιούνται με το δυνάμωμα της λαϊκής αντεπίθεσης στο πολιτικό πλυντήριο της κεφαλαιοκρατίας.

Στα Εξάρχεια σίγουρα υπάρχουν μπράβοι της νόμιμης νυχτερινής αγοράς και των παράνομων αγορών. Το γνωρίζουμε, τους γνωρίζουμε, τους έχουμε βρει απέναντι στη μαχητική πάλη και αυτοοργάνωση στη γειτονιά. Αυτοί οι μπράβοι έχουν οικονομικές σχέσεις, πολιτική κάλυψη και οργανικούς δεσμούς με τους πολιτικούς κύκλους του «αντιεξουσιαστικού» χώρου που στήριξαν και συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση της αριστεράς του κεφαλαίου, τους κύκλους που συνομιλούσαν με τον υπουργό αστυνομίας Πανούση, την ίδια περίοδο με την υπουργία Βαρουφάκη. Αυτοί οι μπράβοι έχουν αρμονική συνεργασία με όλα τα κόμματα του κεφαλαίου (από την ακροδεξιά μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία του Λαφαζάνη)
Στα Εξάρχεια σίγουρα βρίσκονται στρατοπεδευμένοι, σίγουρα από πολύ πριν ξαναπιάσει τις καρέκλες το σόι του ταγματασφαλίτη, θεσμικοί μπράβοι της νύχτας και του καταμεσήμερου: η ένστολη στρατοκρατία. Με αυτούς του μπράβους, βασανιστές και δολοφόνους με τους οποίους προστατεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους όλες οι κυβερνήσεις, δουλεύουν και οι διώκτες της αντικρατικής-αντικαπιταλιστικής αντίστασης, που τώρα έβαλαν στο στόχαστρό τους ορισμένους ανθρώπους ως αντίποινα στην οργή που εκφράστηκε σε έναν πολιτικάντη του κεφαλαίου, τον Βαρουφάκη. Το πιο σκοτεινό μπραβιλίκι είναι η φυλακή και η καθολική τρομοκρατία πάνω στους ταξικά και πολιτικά καταπιεζόμενους. Ο επίσημος θαμώνας των κυριλοποιημένων Εξαρχείων, που για να πουλήσει κοινωνικό προφίλ δεν ήθελε ένστολους μπράβους, εγκατέλειψε αυτοστιγμή το άδειο κινηματικό ένδυμα καλώντας τους κρατικούς κεφαλοκυνηγούς να κάνουν τη δουλειά τους. Εκείνοι που σαν αριστοκρατία του κοινωνικού κινήματος θα επικρίνουν την επίθεση στον Μαυρογυαλούρο, θα έχουν βάλει την υπογραφή τους στην τρομοκρατία των αφεντικών, όπως ακριβώς έπρατταν κατά την κυβερνητική θητεία της αριστεράς του κεφαλαίου χαφιεδίζοντας και συκοφαντώντας αγωνιζόμενους.
Πάνω απ’όλα αυτά τα καθεστωτικά και φιλοκαθεστωτικά μπραβιλίκια στέκεται το μπραβιλίκι της κεφαλαιοκρατικής κυριαρχίας. Μπραβιλίκι είναι οι επί αιώνες αναπτυσσόμενες συνθήκες ταξικής ανισότητας και πολιτικής ετερονομίας. Νύχτα είναι τα ιδεολογικά δεσμά που υποβάλει η αστική τάξη, οι περγαμηνές και τα ιερατεία του νόμου, τα τεχνοκρατικά ξόρκια της πολιτικής οικονομίας του κεφαλαίου και οι πολιτικές μεσολαβήσεις του. Η δίκαιη λαϊκή οργή είναι τροχιοδεικτική πυξίδα στο σκοτάδι. Μισός αιώνας «κουκουλωμένης δικτατορίας, όλες οι μάσκες έχουν ξεφτίσει»*.
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Καμία ανοχή στην πολιτική ολογαρχία του κεφαλαίου και σε κάθε είδους πράκτορές της. Καμία ανοχή σε όποιους αντιμάχονται τη λαϊκή ισχύ, την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, την αντικρατική-αντικαπιταλιστική επανάσταση, πουλώντας ηττοπάθεια, μοιρολατρεία και αυτο-υποτίμηση, δήθεν «για να φύγει η δεξιά».
Οι κρατικές διώξεις, απαγωγές και καταδιώξεις επ’ αφορμής της οργής που εκφράστηκε σε έναν καπιταλιστή και πολιτικάντη της σοσιαλ-στρατοκρατίας, απαντιούνται με το δυνάμωμα της λαϊκής αντεπίθεσης στο πολιτικό πλυντήριο της κεφαλαιοκρατίας.
«Το πρώτο άρθρο του δικού μας κοινωνικού προγράμματος λέει: Ένοπλη ταξική αυτοοργάνωση.
Το πρώτο άρθρο του δικού μας οικονομικού προγράμματος λέει: Θα καρφώσουμε στο σανίδι τους στυγνούς εκμεταλλευτές και τους ξετσίπωτους πολιτικάντηδες που εμφανίζονται σαν λαϊκοί σωτήρες.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ
Να οργανώσουμε ένα καραούλι σε κάθε γειτονιά.»*
*από τις προκυρήξεις της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας
Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης
12/3/2023
Το σχόλιο μου:
Επιθετική επώνυμη απάντηση στις κατηγορίες τού Βαρουφάκη για μπράβους, σε έναν τρελό τόνο είναι αλήθεια, με ταυτόχρονη άμεση βολή προς τους αναρχικούς που συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ποιους να εννοεί/εννοούν άραγε;
Εδώ καλά καλά επιστρέφουν/επιστρέφει τον χαρακτηρισμό περί μπράβων.
Ακόμα δεν έχουν/έχει σχολιάσει το σχόλιο τού Μπαλάφα.
Θα έχει ενδιαφέρον πάντως η συνέχεια.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο τρελός πάλι προσδιορισμός τού Βαρουφάκη ως εκφραστή τής σοσιαλστρατοκρατίας;
Αν δεν υπαινίσσονται/υπαινίσσεται ότι είναι τσιράκι των Ρώσων, που κάπως θα κολλούσε, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;
Εντάξει, η γλώσσα τους/του είναι εντελώς παραληρηματική όταν ντύνεται ορολογίες, αέρα πατέρα, τρικυμία εν κρανίω είναι τα παιδιά, όλα στο μίξερ τού δε ξέρω τι, ούτε αυτοί ξέρουν ούτε εμείς μπορούμε να μάθουμε, ούτε βέβαια μπορούμε να ξέρουμε πόση δυναμική έχει αυτό το πράγμα, μάλλον μειονοτικό είναι, λέω εγώ και το ιντυ πλέον δεν πάει καλά.
Για μπράβους δεν τους κόβω, είχα δίκιο όταν έλεγα ότι είναι τρελοί σεκταριστές, ένα θεοπάλαβο απομεινάρι. 
Η αριστερά και εκείνοι οι αναρχικοί που είναι κώλος και βρακί μαζί της, πάνω από το κανονικό θα έλεγα για να μην παρεξηγηθώ, λένε ψέματα.
Οι άνθρωποι είναι σεκταριστές, τρελοί, πάντως μπράβοι δεν είναι, ούτε χαφιέδες όπως τους προσδιόρισε ο Γ.Μπαλάφας και όλη η αριστερά, με μια μισοσυναίνεση από τη σκοπιά των προβατοποιημένων «αναρχικών» που την πλαισιώνουν.
---
 
Για να δούμε όμως, τι λένε οι «σοβαροί» τού αναρχικού χώρου που εκφράζονται μέσω τού ELALIBERTA.

Πολύ προσεκτική απόσταση των σοβαρών τού χώρου. Μμμμ..μέσω προμετωπίδας.
Παλιές πουτανιές.
Δεν μας τα λέτε καλά μάγκες, καθόλου καλά, κανείς σας, και δεν πρέπει να διευκρινίζω συνέχεια ότι δεν σκέφτομαι συνωμοσιολογικά σενάρια, αλλά το ξαναλέω.
Η ανακοίνωση των «σοβαρών» τού αναρχικού κινήματος, είναι η προμετωπίδα τής κεντρικής «σοβαρής» (βλέπε-βλέπω ΣΥΡΙΖΑ) γραμμής του.
Πολύ προσεκτικά όμως δεν μιλάνε για χαφιέδες και στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΊΑ μπράβους, αλλά για επίθεση σε πολιτικούς αντιπάλους με όρους αυτόκλητων τιμωρών ΚΑΙ μπράβων, αφού πρώτα μιλάνε για την τραμπούκικη πρακτική ως αντικειμενικά επιδρούσα υπέρ τής πολιτικής καταστολής κ.λπ κ.λπ.
Τόσο ντροπιαστική είναι η δολιότητα τής κειμενικής ισορροπίας τους, ώστε να καθιστά τούς τραμπούκους σχεδόν συμπαθείς μπροστά στον βυζαντινισμό τού κειμένου και των συντακτών του.
Και υπάρχουν βέβαια πολύ πιο προφανείς κραυγαλέες αντιφάσεις.
Μια μόνο από αυτές:
Διαλεύκανση τής ταυτότητας των δραστών, ναι, συμφωνώ, αλλά από το κράτος Δικαίου, έτσι;
Δεν θα ήταν προτιμότερη η δημόσια συζήτηση μεταξύ των φατριών και των φραξιών, και όχι οι υπαινιγμοί από όλους εναντίον όλων;;
Ας πούμε όμως ότι η μία ομάδα είναι τρελοί και τραμπούκοι, ενώ οι άλλοι δεν είναι, λέμε τώρα, γιατί ως καθαροί δεν λένε ποιος και τι σε επίπεδο ιδεολογικών τάσεων, όχι προσώπων!, σκέφτονται έτσι;
Γιατί δεν γίνεται ιδεολογική αποκάλυψη και ανοιχτή πολιτική ανάλυση;
Τι έχουν να κρύψουν οι «σοβαροί»;
Τι φοβούνται;
Τι καλύπτουν;
Δε μιλάω για τους τρελούς, αυτοί βγήκαν με ένα όνομα, μιλάω για τους «σοβαρούς».
Ιδού η κατάπτυστη ανακοίνωση των «αναρχικών δικηγόρων», που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των «σοβαρών» και χρησιμοποιήθηκε σαν η προμετωπίδα τής γραμμής τους.
Για την πολιτική γραμμή τους δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, κραυγάζει, φωνάζει, ξετσίπωτα, πες με ΣΥΡΙΖΑ πες με Αλέξη, πες με Βαρουφάκη.
Στον τελευταίο πάντως κάνανε όση χάρη μπορούσαν να τού κάνουν.
Είπανε τα πράγματα μεσοβέζικα, κάρφωσαν τούς συντρόφους τους ως μπράβους όχι ανοιχτά αλλά ως υποκείμενα που λειτουργούν με όρους μπράβων.
Όντως χρειάζεται δικηγορική βοήθεια μερικές φορές για να γίνεις γλίτσας και σοφιστής τού συρμού, ίσως και λίγη εμπειρία από φοιτητικές συνελεύσεις, ε και η παρέα με τους ΣΥΡΙΖαιους βοηθάει.
"..Ο ξυλοδαρμός του γραμματέα του ΜέΡΑ25 , ανεξάρτητα από την ταυτότητα των δραστών που πρέπει να διαλευκανθεί, αποτελεί επίθεση που πλήττει τα δημοκρατικά δικαιώματα και αντικειμενικά ενισχύει τη στρατηγική της κυβέρνησης για περισσότερη αστυνομική καταστολή και “νόμο και τάξη”, δόγμα που έχει ήδη κοστίσει εκατοντάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις αλλά και νεκρούς από αστυνομικές σφαίρες.
 Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι τραμπούκικες επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων με όρους αυτόκλητων τιμωρών και μπράβων της νύχτας δεν μπορούν να διεκδικούν τον χαρακτήρα της κινηματικής δράσης, το μόνο δε που κατορθώνουν είναι να διαβάλλουν την αναγκαία περιφρούρηση του κινήματος ενάντια στην αστυνομική και φασιστική βία και να αποπροσανατολίζουν το κίνημα από το στόχο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής..."
 

Όλο το κείμενο «προμετωπίδα».

'' Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή: Καταγγελία της τραμπούκικης επίθεσης στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή:


Καταγγελία της τραμπούκικης επίθεσης στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη


(ΕΠΔΑ, 11/3/2023)


Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της 10ης Μάρτη 2023 στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια έξω από το κατάστημα Γιάντες στο οποίο συνέτρωγε με την παρέα του. Οι δράστες προκάλεσαν τον Γιάνη Βαρουφάκη να εξέλθει του καταστήματος και όταν αυτός βγήκε μόνος του, του επιτέθηκαν θρασύδειλα με γροθιές και κλωτσιές ρίχνοντάς τον στο έδαφος και προκαλώντας του κάταγμα στη μύτη και τραύματα στο σώμα.


Επισημαίνουμε ότι η επίθεση έλαβε χώρα στην πλέον αστυνομοκρατούμενη περιοχή της Αθήνας, χωρίς φυσικά το γεγονός αυτό να σημάνει την αποτροπή της. Καταδεικνύεται έτσι πως η αστυνομία στην περιοχή δεν έχει σκοπό την προστασία από την παραβατικότητα, αλλά την τρομοκράτηση των “απείθαρχων”, διαφωνούντων με τις πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με την περίφραξη της πλατείας των Εξαρχείων με τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ και με τον “εξευγενισμό” της γειτονιάς με στόχο τη μετατροπή της σε τουριστική DisneyLand.


Ο ξυλοδαρμός του γραμματέα του ΜέΡΑ25 , ανεξάρτητα από την ταυτότητα των δραστών που πρέπει να διαλευκανθεί, αποτελεί επίθεση που πλήττει τα δημοκρατικά δικαιώματα και αντικειμενικά ενισχύει τη στρατηγική της κυβέρνησης για περισσότερη αστυνομική καταστολή και “νόμο και τάξη”, δόγμα που έχει ήδη κοστίσει εκατοντάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις αλλά και νεκρούς από αστυνομικές σφαίρες.


Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι τραμπούκικες επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων με όρους αυτόκλητων τιμωρών και μπράβων της νύχτας δεν μπορούν να διεκδικούν τον χαρακτήρα της κινηματικής δράσης, το μόνο δε που κατορθώνουν είναι να διαβάλλουν την αναγκαία περιφρούρηση του κινήματος ενάντια στην αστυνομική και φασιστική βία και να αποπροσανατολίζουν το κίνημα από το στόχο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.


Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στους υπευθύνους του εγκλήματος των Τεμπών, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, των πολιτικών που απαξιώνουν τις ζωές μας και όσους υπηρετούν αυτές τις πολιτικές. Βαδίζουμε σε συμπόρευση με τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια και τις οργανώσεις του μαζικού κινήματος...''


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου