Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

ΠΡΟΣ ΟΜΙΛΟΥΝΤΑ ΠΡΩΗΝ ΜΑΣΤΙΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπέρασμα για το indymedia στην Ελλάδα και τέλος συζήτησης για τον μαλάκα, ξέρουμε ποιόν. Ελπίζω.
--
Μάλλον το ελληνικό indymedia δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε.
Το λέω αυτό γιατί πέρα από τη καζούρα που κάνω και απολαμβάνω με τον αναρχικό χώρο στην Ελλάδα, δεν υπερεκτιμώ την σημερινή μαζικότητα κάποιων παλιών κοινών τόπων του.
Σίγουρα στο indymedia στην Ελλάδα, σήμερα, βλέπουμε την επικράτηση ενός λαϊκού λούμπεν, πράγμα που φαίνεται ακόμα και στα ορθογραφικά λάθη των συντακτών κειμένων και προκηρύξεων που αναρτώνται.
Το πόσοι και ποιοι από τους αναρχικούς στην Ελλάδα εκφράζονται μέσα σε αυτό το επικοινωνιακό μέσο, με προβληματίζει πλέον.
Δεν μπορώ να το σταθμίσω.
Από την άλλη, αυτή η πλεμπάγια με συγκινεί, σπαράζει η ασθενής πλέον παλαιοκομμουνιστική καρδιά μου.
Αμόρφωτα παιδιά, μάλλον εργατάκια ή μεταναστάκια, συγνώμη για τη ύποπτη λεκτική τρυφερότητα.
Οι ίδιοι πιθανότατα θα με φόρτωναν στο ξύλο χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Και δω, τελειώνει ελπίζω η συζήτηση για τη τραμπούκικη επίθεση στον μαλάκα.
Ας μπούμε στην σαδική ντεσαντική ουσία.
 
Επίλογος τού επίλογου, Ω επίλογε!
---
Αποσπάσματα από την «Πολιτική τοποθέτηση για το γεγονός με τον Βαρουφάκη | Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων - Καματερού» και σχόλιο μου, ως επίλογος τού επιλόγου, Ω επίλογε! (μας κατέστρεψες Hegel με τους επιλόγους σου τής παγκόσμιας ιστορίας).
--
«..Επειδή πολλοί βιάστηκαν να ταυτίσουν τις μέρες αυτές με τις μέρες του 2010-12 που οι μνημονιακοί πολιτικοί κυνηγιόντουσαν όπου εμφανίζονταν εν αντιθέσει με τώρα που πρώην κυβερνητικά στελέχη τολμούν και κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη και προετοιμάζεται η επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ από την πίσω πόρτα και η συνέχεια φυσικά της ίδιας πολιτικής υπέρ του κράτους και του κεφαλαίου, εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας...»
«Επειδή οι υποκριτές «ηθικολόγοι» δεν θα καταδίκαζαν, όπως είπαμε, αλλά θα ανέβαζαν φωτογραφίες προς τέρψιν σαδιστικού θεάματος αν στην θέση του Βαρουφάκη βρισκόταν ο Χατζηδάκης ή κάποιος άλλος...»
-----
 
Σχόλιον επιλογικόν τού επιλόγου, διασκευή μη επιλόγου.
Αν με αποκαλέσετε Μεταμοντέρνο, γαμιέστε.
---
ΠΡΟΣ ΟΜΙΛΟΥΝΤΑ ΠΡΩΗΝ ΜΑΣΤΙΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
Αχ αυτό το «προλεταριακό δίκιο»! αδικείται έτσι που χαραμίζεται, να γίνεται θυσία για έναν ΣΥΡΙΖΑ ρε γαμώτο και να χαραμίζεται έτσι άδικα, το δίκιο το προλεταριακό.
Κάποτε τούς δέρναμε όλοι μαζί, λέει αυτό το δίκιο, στην πραγματικότητα εμάς αφήνατε να τους δέρνουμε τούς «μνημονιακούς», λέει αυτό το δίκιο το παραπονεμένο αλλά αψύ, και τώρα δεν μάς αφήνετε να δείρουμε κι εσάς; λέει και κλαίει και οδύρεται και απειλεί, το δίκιο αυτό, που τόσο δίκιο ούτε σε εισαγγελία θεοκρατικού κράτους δεν έχουμε ματαξαναδει ρε πστμ, πού ήτανε κρυμμένο τέτοιο τεφαρίκι; κι εμείς νομίζαμε ότι τελείωσε, κάπου εκεί στα κράσπεδα τού καλοκαιριού2015;;
Διαβάστε, ρουφήξτε κάθε γραμμή, κάθε νεύμα, κάθε πληγωμένο παράπονο, δείτε τη γροθιά να υψώνεται, και πείτε κι εσείς λυτρωμένοι, όπως εγώ, ω Αλλάχ, δεν ήμουν λοιπόν μόνον εγώ μαλάκας;; Υπήρξαν κι άλλοι σαν κι εμέ;
Ας ενώσουμε σύντροφοι τις μαλακίες μας, με μια φωνή να υψώνεται στον ουρανό, και ας το παραδεχτούμε επιτέλους, τη πατήσαμε όλοι, όχι μόνον εμείς οι «μικροαστοί» έτσι; την πατήσατε μεγαλοπρεπώς μαλάκες μου.
Η ανακοίνωση έγινε από τους αναρχικούς που την έπεσαν στον Βίτσα, προς πολιτική επίρρωση τού τραμπουκισμού στον Βαρουφάκη και προς επίδειξη, δια αυτής τής «προμετωπίδας», τής άλλης σκληρής, υπερσεκταριστικής γραμμής στον αναρχικό χώρο που κοντράρει τους μεταλλαγμένους αναρχοσυριζαίους, ή «αναρχοζαίους».
Όπως είδαμε, και στην ανακοίνωση των αναρχικών δικηγόρων (ω Αλλάχ, τι άλλο θα ακούσω;), τέτοια κείμενα είναι μάλλον «προμετωπίδες».
Για ανοιχτές διαδικασίες μη ψάχνετε, ακόμα και το ΚΚΕ μοιάζει σαν σχολείο διαφάνειας σε σχέση με τον «αντιεξουσιαστικό» χώρο στην Ελλάδα.
Θα το αναλύσουμε όμως [τι άλλο να πω, όχι, δεν θα το αναλύσω άλλο], αφού πρώτα στεγνώσουν τα δάκρυα μας...από το γέλιο εννοώ, μη γελιέστε. Εχθρός είμαι για την δική τους γλώσσα, αντίπαλος είμαι για την δική μου, και μάλιστα τίμιος αντίπαλος.
Αναρχικέ, ας πρόσεχες.
Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
Όταν ήσουν το μαστίγιο τού ΣΥΡΙΖΑ, καλά ήτανε;
Τώρα ρούφα το αυγό σου.
ή μάλλον..
Τώρα ρούφα το ΣΥΡΙΖΟ-αυγό ΣΟΥ, μαλακάκο.
 
Ιωάννης Τζανάκος
 


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου