Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Σκόρπιες παρατηρήσεις για διάφορα «διαφορετικά» φαινόμενα [7]

 
Η σημερινή «πολιτική» «προστασία» από το λούμπεν, νταβατζιλίκι ονομάζεται, λέει «ελέγχω» και «ρυθμίζω» τους «κακούς», και δεν τους αφήνω να ξαμοληθούν, για αυτό και απευθύνεται στο φοβισμένο πόπολο λέγοντας περίπου αυτό: «καθίστε ήσυχα» ή «επιλέξτε μας για καλούς τραμπουκο-τροχονόμους τής κοινωνίας».
Θεωρώ βέβαια ότι δεν είναι και τόσο σίγουρο τι «ελέγχει» ο κάθε αυτοδιαφημιζόμενος (ως) «προστάτης» και «τραμπουκο-ρυθμιστής», αλλά αυτά λέει συνήθως, πλαγίως αλλά με σαφήνεια.
Απλά η Δεξιά «διανθίζει» το πολιτικό νταβατζιλίκι της στο φοβισμένο πόπολο με μια μεγάλη δόση μπατσοκρατίας και απειλών, διαφημίζοντας την ικανότητά της, αμφισβητούμενη κι αυτή, να ελέγχει το λούμπεν και μέσω ξύλου, σπιούνων, απειλών και ανοιχτής μπατσοκρατίας.
 
Ιωάννης Τζανάκος
 

3 σχόλια:


  1. Οι χώρες τής εξαρτημένης ιμπεριαλιστικής περιφέρειας τείνουν πάντα προς μια μορφή κοινωνικής λουμπενοποίησης.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Η αντίσταση των εργατικών τάξεων και των μικροαστών εργαζόμενων σε αυτές τις χώρες δεν δύναται να υπάρξει χωρίς ταυτόχρονο αγώνα ενάντια και στον ξένο ιμπεριαλισμό και στην λουμπενοποίηση. Η εξιδανίκευση τού Λούμπεν είναι ενέργεια εχθρική προς τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων, ειδικά σε αυτές τις εξαρτημένες καπιταλιστικές χώρες. Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως το είπε ο γελοιός; «Κατηγορώ».
      Κατηγορώ την «ανανεωτική αριστερά» και τον αριστερισμό, ότι σε όλη τη διάρκεια τής μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα έχουν εξαγιάσει και εξιδανικεύσει το λούμπεν, σε άμεση αντιστοιχία προς την πορεία τού ελληνικού καπιταλισμού και τής αστικής τάξης, όντας σε διαλεκτική παραλληλία με το Πασοκ και την Δεξιά (ΝΔ) και ακροδεξιά που πάντα θρέφανε και θρέφουν την «μικρή» και την «μεγάλη» εγκληματικότητα στην χώρα, και τον ανομισμό ως ιδεολογία τού λούμπεν.

      Διαγραφή