Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Το αντισημίτικο κνώδαλο ξαναμίλησε..

 
Όταν οι εκπρόσωποι τής εβραϊκής κοινότητας ελέγχουν ένα πρόσωπο για συμβολική προπαγανδιστική εργαλειοποίηση και ευτελισμό τού ολοκαυτώματος, αυτό το πρόσωπο συνήθως απαντάει με το επιχείρημα ότι οι Ναζί δεν εξόντωναν μόνον Εβραίους, λόγου χάριν στο Άουσβιτς, αλλά και άλλες εθνότητες, μειονότητες, πολιτικούς αντιπάλους τους κ.λπ.
Αυτό είναι το προφανές, κανείς δεν είπε ότι οι Ναζί ήταν «μονοθεματικοί», όταν όμως εντάσσεται ως επιχείρημα στην «προσπάθεια» αυτού που επιχειρηματολογεί να μην απαντήσει γιατί εργαλειοποίησε  (ή ακόμα και αμφισβήτησε, σε άλλες περιπτώσεις) το ολοκαύτωμα, σημαίνει και φανερώνει τον αντισημιτισμό του.
Το συγκεκριμένο κνώδαλο (που δεν θέλω να λέω ούτε το όνομά του) είχε την πονηριά να «επισημάνει» βέβαια ότι όντως η πλειονότητα των εξοντωθέντων ήταν Εβραίοι. 
Με αυτό νόμισε, το αντισημίτικο κνώδαλο, ότι δεν χρειάζεται να απολογηθεί για το ατόπημά του, το οποίο είναι γνωστό, συνηθισμένο και «προβλεπόμενο» ατόπημα των αντισημιτών όλων των εκδοχών.
Δεν απάντησε γιατί χρησιμοποίησε την απαράδεκτη (και συνηθισμένη στους «αριστερούς» αντισημίτες) αναλογία, αλλά έβγαλε και «αριστερή» γλώσσα αναφέροντας τους άλλους εξοντωθέντες, ζητώντας μάλιστα από τους εκπροσώπους τους να πάρουν θέση περί τής αναλογίας αυτής, μπας και έτσι αντιπροσωπευτεί τάχα «όλη η αλήθεια» και όχι μόνο αυτή που παρουσιάζεται μέσω τής εβραϊκής κοινότητας.
Κουτοπόνηρο, προσεκτικό, γλοιώδες αφήγημα, χαρακτηριστικό τής «νέας αριστεράς», στα πλαίσια πάντα μιας πιο μαζικής και κιτς εκδοχής από ένα πρώην πασοκοειδές.
Να τους έχετε και να τους χαίρεστε, εσείς «εκεί» στο κίνημα, τους νέους συμμάχους σας, και τις νέες περσόνες σας.
Δεν σας έφτανε η Κανέλλη, δεν σας έφτανε η «ελληνοφρένεια», πάρτε τώρα να έχετε μαζί σας και το νέο ως αντισημίτικο κνώδαλο, να κάνει παρέα μαζί με τον Πελεγρίνη, όλοι μαζί για να ξαναβγάλετε το παιντί πρωθυπουργό.
Η κατάντια σας δεν έχει τελειωμό.
 
Ιωάννης Τζανάκος
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου