Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Επίταξη Τώρα!

Η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών είναι μια στοιχειώδης κίνηση ενός κράτους σε κατάσταση έκτακτης κοινωνικής υγειονομικής ανάγκης που δεν σημαίνει καν άρνηση τού «νεοφιλελευθερισμού», και η ΝΔ δεν την επιτελεί. 
Αντιπροσωπεύει δουλικά το μεγάλο Κεφάλαιο, με τον περισσότερο δυνατό δουλικό τρόπο. 
Για να μην επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές ο Μητσοτάκης, επιτάσσει ιδιώτες γιατρούς. 
Άθλιος σκλάβος των ολιγαρχών μεγαλοκαπιταλιστών τής υγείας που μεταθέτει όλη την ευθύνη στους ιδιώτες γιατρούς που έχουν κι αυτοί μεγάλη ευθύνη με την αναλγησία την οποία έχουν δείξει, αλλά έτερον εκάτερον.
Η ΝΔ δεν καταλαβαίνει ίσως ότι όλα αυτά είναι ορατά, ξεκάθαρα στο μυαλό τού λαϊκού πληθυσμού, και ελπίζει πιστεύει ότι ο πληθυσμός αυτός είναι πλέον τόσο ταυτισμένος με τον παθητικό όρο «πληθυσμός» ώστε να μην αντιδράσει ποτέ.
Θα φανεί αν έχει αυτός ο εργαζόμενος λαός διατηρήσει έναν βαθμό επίγνωσης τής κατάστασής του, ή αν έχει βυθιστεί στην μοιρολατρία και την μνησικακία ώστε να μην μπορεί πλέον να διακρίνει ούτε καν στο στοιχειώδες ποιος τού επιτίθεται και ποιος αδιαφορεί για το αν θα υπάρχει αύριο.
Άνθρωποι ζαλισμένοι, μπερδεμένοι, απογοητευμένοι, και με δική τους ευθύνη, και με δικά τους λάθη, γεμάτοι αυταπάτες, σε παραίτηση μετά από την ανοησία τους να ακολουθήσουν έναν ψεύτη που τους έταξε ελευθερία χωρίς αγώνα, συσπειρωμένοι σε ιδεολογήματα και συναισθηματισμούς χωρίς άμεσο πρόταγμα αγώνα και διεκδίκησης για την ίδια την επιβίωσή τους, ανίκανοι να λειτουργήσουν από μόνοι τους και χωρίς την διαμεσολάβηση ψευτοριζοσπαστών αντιπροσώπων και ψευτο-ηρώων.
Θα το δεχτούν κι αυτό, ή ελπίζουν στην τύχη;
 
Ιωάννης Τζανάκος 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου